FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Telefon ekranlarında artık Avea yerine Türk Telekom yazıyor

Avea – Türk Telekom birleşerek Türk Telekom altyapısıyla müşterilerine hizmet vermeye başladı. Böylelikle artık telefon ekranlarında Avea yerine Türk Telekom yazıyor.

Telefon ekranlarında artık Avea yerine Türk Telekom yazıyor

Avea – Türk Telekom güçlerini birleştirdi ve “Türk Telekom” markası altında hizmet verme kararı aldı. Türk Telekom bünyesi altında bulunan; Avea, TTNET ve Türk Telekom’un mobil, internet, ev telefonu ve TV hizmetleri artık tek bir çatı altında toplanacak ve Türk Telekom olarak hizmet verecek. Bu kararla sektörde lider ve rakipsiz olmayı hedefleyen Türk Telekom, 4.5G ve 4K teknolojilerinde de öne çıkmayı amaçlıyor.

Türk Telekom CEO’su Rami Aslan; Antalya’da düzenlenen yeni logo tanıtım toplantısında birleşmeye ve Türk Telekom’un yeni dönemdeki hedeflerine açıklık getirdi. Aslan; “Dijital devrim yapmak istiyoruz. Logo değişikliğiyle yeniliğimizi tamamladık. 206 bin kilometre fiber altyapıya kavuştuk. Bu mevcut fiber hattın yüzde 80'ini temsil ediyor. Son 10 yılda 20 milyar TL'den fazla yatırım yaptık. 81 ilde fiber ağımız mevcut. 34 bin çalışan ve 37 milyon aboneye sahibiz. GSM, internet ve televizyon yayını tek bir kaynaktan sunulacak. Bugün itibariyle birleştirici güç Türk Telekom. Yeni bir sayfa açıyoruz.” diye konuştu.

EKRANLARDA TÜRK TELEKOM YAZDI

Avea hattına sahip olan kullanıcılar bugünden itibaren telefonlarında Türk Telekom yazısını görmeye başladı. Türk Telekom CEO’su Rami Aslan’a göre bu bir avantaj. Zira tek marka altında birleşen Türk Telekom’un müşterileri, bütün hizmetlere artık tek bir merkezden ulaşabilecek. Ayrıca Türk Telekom fiber altyapının gücünü kullanarak özellikle mobil alanda sektörün lideri olmayı hedefliyor. Aslan; “Yeni dönemde, Türk Telekom'un 206 bin kilometrelik fiber ağının sağladığı güçle, entegre iletişim, eğlence ve TV hizmetleri tek bir noktadan, kesintisiz şekilde, rakipsiz bir hız, en yüksek kalite ve kapasiteyle Türk Telekom markası altında Türkiye'ye sunulacak.” diyerek yakın dönemdeki hizmetlerden bahsetti.

4.5G ve 5G’de ATILIM

Güçlü altyapısıyla 4.5G’nin Türkiye’deki en güçlü temsilcisi olmayı amaçlayan Türk Telekom CEO’su Aslan; “Sadece '4.5G'nin değil, tüm yeni nesil mobil teknolojilerin de lideri olacağız. 5G'nin yol haritasını çıkarmak üzere oluşturulan uluslararası konsorsiyuma Türkiye'den davet edilen tek şirket olmamız ve 5G ile ilgili yapmış olduğumuz patent başvurularımız, öncülük vizyonumuzun en somut kanıtıdır.” sözleriyle Türk Telekom’un yakın zamanlı plan ve projelerinden bahsetti.

Ayrıca müşterilerine 4K teknolojisini daha fazla sunmayı hedefleyen Türk Telekom; Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçlarını 4K teknolojisiyle yayınlama amacı güdüyor.

AVEA 2004’TE DOĞMUŞTU

Avea 2004 yılında iki markanın birleşmesiyle doğmuştu. Aria ve Aycell markalarının birleşmesiyle ortaya çıkan Avea, Aria ve Aycell’in baş harflerinin arasına ‘ve’ takısının konması ile oluşturulmuştu.

TÜRK TELEKOM, MOBİL VE İNTERNETTE BÖYLE ATAK YAPTI

1995 yılında Telekomünikasyon ve posta hizmetlerinin birbirinden ayrılmasıyla kurulan Türk Telekomünikasyon A.Ş, kuruluşundan bir yıl sonra Türkiye Ulusal İnternet Altyapı Ağı’nı kurdu. 1998 yılında mobil dünyaya Aycell ile adım atmaya karar verse de, GSM lisansı 25 yıllığına Turkcell ve Telsim şirketlerine devredildi. Aynı yıl TTNET kuruldu ve ulusal internet altyapına dair bir sözleşme imzalandı.

2003 yılında ise Türk Telekom bir büyük projeye daha imza attı ve ilk metro Ethernet uygulaması başlatıldı. 42.500 okulun ADSL hizmeti ile internete bağlanması için Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak bir proje başlatıldı.

2006 yılında Türk Telekom Avea ortaklığındaki payını arttırdı ve hisse oranını %81,12’ye yükseltti. 2009 yılında Avea 3G hizmetleri vermeye başladı. 2010 yılında dijital yayıncılığa da el atan Türk Telekom, Tivibu ile televizyon yayıncılığına başladı.

2015 yılında ise Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. hisselerinin Türk Telekom’a devir işlemleri tamamlandı. Türk Telekom’un Avea’daki payı %100’e çıktı. Avea, 4,5G hız testinde Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler