FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KİRA ARTIŞ ORANI 2023 TEFE TÜFE: Temmuz ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak, saat kaçta? Kira zammı ne kadar olacak? Gözler TÜİK'te

Kira artış oranı ile ilgili son dakika açıklamasının 5 Temmuz 2023 Çarşamba günü TÜİK tarafından yapılması bekleniyor. Enflasyon oranı, asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük zam sonrası Temmuz ayı memur ve emekli maaşı zammına ve kira zammına da yön verecek. Haziran ayı enflasyon oranı ve son 6 ayın enflasyon verileri kapsamında TEFE-TÜFE de belli olacak. Öte yandan Yüzde 25 kira sınırı da uzatılıyor. Peki, TEFE TÜFE ile Temmuz ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? İşte, kira artış oranı...

KİRA ARTIŞ ORANI 2023 TEFE TÜFE: Temmuz ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak, saat kaçta? Kira zammı ne kadar olacak? Gözler TÜİK'te

Kira artış oranı ile ilgili son dakika açıklamasının 5 Temmuz'da yapılması bekleniyor. TÜİK Temmuz ayı kira zam oranları ile memur ve emekli maaşı gibi birçok kaleme yön verecek enflasyon oranı açıklamasını 5 Temmuz 2023 Çarşamba günü gerçekleştirecek. Son 6 ayın enflasyon verileri ile TEFE-TÜFE de belli olacak. Ev sahibi ve kiracıların gözü TÜİK'te. Birçok kişi "TEFE TÜFE ile Temmuz ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak, saat kaçta?" sorularına yanıt arıyor. Peki, Kira zammı ne kadar olacak? İşte kira artış oranı ile ilgili detaylar...

kira zam3

KİRA ARTIŞ ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, SAAT KAÇTA?

Temmuz ayı kira artış oranı TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon oranı ile belli olacak. Haziran ayı enflasyon rakamlarının 5 Temmuz Çarşamba günü açıklanması bekleniyor. Kira artış oranı da o aynı gün belli olacak.

kira zam4

YÜZDE 25 KİRA SINIRI UZATILDI MI?

Yüzde 25 kira sınırı uygulaması uzatılıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kira artışına yüzde 25 sınırlama getiren düzenleme 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren bir yıl süre ile geçerli olacak. Meclis bayramdan sonra toplandığında düzenleme yasalaşacak."

Tüm kiracılar dikkat: Kirayı daha düşük ödeyebilirsiniz! Ev sahibinden talep etmeniz gerekiyor! İşte detaylar...

Kira sınırı ile ilgili yapılan açıklamaya göre; yeni yılda kirada yüzde 25 zam sınırlaması 1 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek.

kira sözleşmesi

KİRACI VE EV SAHİPLERİNİN GÖZÜ TÜİK'TE

iStock-1414584267

Enflasyon verileri her ayın 3'ünde paylaşıyor.

Buna göre; Haziran ayı enflasyon verilerinin 5 Temmuz 2023 Çarşamba günü açıklanması bekleniyor.

ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, SAAT KAÇTA?

TÜİK enflasyon verilerinin 5 Temmuz Çarşamba günü saat 10.00'da açıklanacağı öngörülüyor.

TÜRK LİRASI (389)

HAZİRAN AYI ENFLASYON ORANI BEKLENTİLERİ

Merkez Bankası, Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı. Geçen ay yüzde 2,49 olan haziran ayı TÜFE artışı beklentisi, bu anket döneminde yüzde 2,81'e çıktı. Cari yıl sonu TÜFE'deki artış beklentisi de yüzde 38,55 oldu.

TÜFE'de artış beklentileri 12 ay sonrası için yüzde 29,84'ten 30,65'e yükselirken, 24 ay sonrası için yüzde 17,74'ten 18,12'ye çıktı.

TÜRK LİRASI (329)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler