FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TOGG için Bakan Nebati'den kredi müjdesi! TOGG fiyatı ne kadar, kredi nasıl alınır?

TOGG kredisi ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından geçtiğimiz gün açıklamada bulunuldu. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılışı yapılan Gemlik Kampüsü'nde Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un seri üretimi başlandı. Bakan Nebati yaptığı açıklamada TOGG kredisi ile ilgili detayları aktardı. Peki, TOGG kredisi nasıl alınır? İşte konuya ilişkin detaylar...

TOGG için Bakan Nebati'den kredi müjdesi! TOGG fiyatı ne kadar, kredi nasıl alınır?

TOGG fiyatı ve kredisi ile ilgili ayrıntılar merak konusu oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz gün kamu bankalarının düşük maliyetlerle bu otomobillere ulaşım noktasında gerekli destekleri vereceğini ifade etti. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOGG fiyatı ve aracın ne zaman yollarda olacağı konusunda ayrıntıları paylaştı. İşte TOGG ile ilgili merak edilenler...

TOGG KREDİSİ NASIL ALINACAK?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati canlı yayında yerli otomobil TOGG ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati açıklamasında, ‘Kamu bankaları ile görüşme gerçekleştirdik, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları gerekli teşvikleri verecek, gerekirse kazanmamak üzerine kurulu ki faiz oranları çok düştü, düşük maliyetlerle bu araçlara ulaşım noktasında gerekli destekleri vereceklerdir.’ dedi. Henüz TOGG kredi başvuruları hakkında bir açıklama yapılmadı.

TOGG FİYATI NE KADAR OLACAK?

TOGG’un ne kadar olacağı hakkında henüz bir rakam belirtilmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diğer bir konunun da vatandaşların Togg'a nasıl sahip olabilecekleri olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Bu soruya da TOGG'un ticari sırlarını açığa vermeden şöyle cevap veriyorum. Yeni nesil bir girişim olan Togg, aracısız bir şekilde vatandaşlarımızla buluşacak. Tıpkı diğer yeni nesil araç üreticileri gibi Togg'da satış işini dijital ve fiziksel deneyimi birleştirerek çözmeye karar verdik. Vatandaşlarımız Togg siparişlerini şubatta başlayacak ön satışla birlikte verebilecekler. Ön satış ve sipariş şartları vakti geldiğinde şirket tarafından açıklanacaktır. En çok merak edilen konulardan biri de aracın fiyatı ne olacak? Togg'un fiyatının piyasa şartlarında rekabetçiliğini sağlayacak şekilde tespit edileceğine babayiğitlerle beraber karar vereceğiz. Önümüzdeki senenin mart ayı sonunda pazara çıkacak bir ürünün fiyatının bugünden ilanı zaten hem doğru hem de mümkün değildir. Sanıyorum ön satışın başlayacağı şubat ayında Togg'un fiyatı da açıklanacaktır. Hiç telaşa gerek yok."

togg-kredi

Togg'un ne zaman yollarda olacağını da açıklayan Erdoğan, "Bunu da merak ediyorsunuz. Bugün seri üretim bandından çıkan araçların test ve sertifikasyon süreçleri hemen başlıyor. Togg Avrupa yollarının da tozunu attıracağı için o pazarlarda aranan teknik, yeterlilik belgesine sahip olacak. Dolayısıyla Togg'u inşallah 2023'ün ilk çeyreğinin sonunda yollarımızda göreceğiz." dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler