FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TOKİ ARSA BAŞVURU EKRANI: e- Devlet giriş üzerinden T.C. kimlik no ve başvuru ücreti ile TOKİ arsa başvurusunu tamamlayın

TOKİ arsa başvurusu için araştırmalar hız kazandı. TOKİ arsa kampanyası başvuruları ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklama yaptı. Bu kampanya ile 1 milyon arsa ve 10 bin işyeri satışa çıkarılacak. Bugün yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arsa kampanyası hakkında bilgi verdi. Peki, TOKİ arsa başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ ARSA BAŞVURU EKRANI: e- Devlet giriş üzerinden T.C. kimlik no ve başvuru ücreti ile TOKİ arsa başvurusunu tamamlayın

TOKİ arsa başvuru ekranı e- Devlet giriş ekranı yoğun ilgi görüyor. TOKİ, uygun fiyatlı arsa satışı yapılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 milyon arsa ve 10 bin işyeri ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Bakan Kurum açıklamasında, ‘Kendi işini kurmak, arsaya kendi evini yapmak isteyenler 7 Kasım’a kadar başvurabilir. Detayları Cumhurbaşkanımız Kabine toplantımız sonrası duyuracak.’ dedi. İşte TOKİ arsa başvuru ücreti ve ekranı...

TOKİ ARSA BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

TOKİ arsa başvurusu ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun hizmete erişime engel olmasını önlemek amacıyla başvurular kademeli olarak alınacağı duyuruldu. T.C. Kimlik Numarası'nın son hanesi;
• 0 olan vatandaşlar 10 Ekim 2022 Pazartesi ve 11 Ekim 2022 Salı,
• 2 olan vatandaşlar 12 Ekim 2022 Çarşamba,
• 4 olan vatandaşlar 13 Ekim 2022 Perşembe,
• 6 olan vatandaşlar 14 Ekim 2022 Cuma,
• 8 olan vatandaşlar 15 Ekim 2022 Cumartesi,
• 16 Ekim 2022 Pazar gününden itibaren herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecektir.

TOKİ ARSA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

TOKİ arsa başvuruları e- Devlet üzerinden alınacak. Vatandaşlar e-Devlet’e T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapabilecekler. Başvuru ücreti ödemesinin ardından işlemler tamamlanmış olacak.
TOKİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

10 YIL VADE SIFIR FAİZ AVANTAJI

Müstakil arsaların fiyatları 192 bin 500, taksitleri ise 1.604 liradan başlayacak. İkinci seçenek ise hisseli parseller olacak. Konut büyüklüğü 150 metrekare olacak. Hisseli arsalar 112 bin 500'den başlayan fiyat ve 937 liradan başlayan taksitlerle vatandaşa sunulacak.
Piyasa fiyatının altında, yüzde 30 indirimle satılacak arsalar, 10 yıl vadeyle, faizsiz şekilde sunulacak. Arsalar, elektrik, su altyapıları tamamlanmış, imar planı yapılmış ve inşaat yapmaya hazır şekilde vatandaşa teslim edilecek.

TOKİ ARSA BAŞVURU ŞARTLARI

• T.C. Vatandaşı olmak.
• 18 yaşını doldurmuş olmak.
• O Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek veya o ilçe nüfusuna kayıtlı olmak (Tahsis edilecek arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisinde ise Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içinde ikamet etmek veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmak. Diğer Belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmak.)
• Aylık Gelir Durumu 16.000 TL'nin altında olması.
• Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına (kat irtifakı tapusu) sahip olmaması şarttır.
• İdaremizce yapılmış uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak.
• Başvuru bedeli olarak 500 TL yatırılması.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler