FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TOKİ arsa ve iş yeri başvuru tarihleri uzatıldı mı? TOKİ arsa başvuru tarihlerinde son gün ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

TOKİ arsa ve iş yeri başvuru tarihleri ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklamada bulunuldu. Erdoğan, İlk Evim İlk İş Yerim Projesi'ne dair yaptığı açıklamada 10 Ekim'de başlayan TOKİ arsa ve iş yeri başvuru sürelerine dair değişiklikleri canlı yayında aktardı. Peki, TOKİ arsa ve iş yeri başvuru tarihleri uzatıldı mı? TOKİ arsa başvuru tarihlerinde son gün ne zaman? İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamanın ayrıntıları...

TOKİ arsa ve iş yeri başvuru tarihleri uzatıldı mı? TOKİ arsa başvuru tarihlerinde son gün ne zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

TOKİ arsa ve iş yeri başvuruları 7 Kasım tarihinde sona erecekti. Fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arsa ve iş yeri başvuru tarihleri konusunda geçtiğimiz gün yeni bir açıklama yaptı. YBirçok kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrası TOKİ arsa ve iş yeri başvuru tarihleri konusunda ar ama motorlarında sorgulama yapmaya başladı. İşte arsa ve iş yeri başvuru tarihleri...

tokii

TOKİ ARSA VE İŞ YERİ BAŞVURULARI UZATILDI MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(İlk Evim İlk İş Yerim Projesi) 7 Kasım'da sona erecek arsa ve iş yeri başvurularımızın süresini inşallah 15 Kasım'a kadar uzatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu açıklamaya göre TOKİ arsa ve iş yeri başvuruları 15 Kasım 2022 Salı günü sona erecek.

toki telefon

TOKİ İŞ YERİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

• TC Vatandaşı olmak.

• Projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olmak veya o il sınırlarında faaliyette bulunuyor olmak.

• Başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını doldurmuş olmak.

• Ustalık Belgesi, İşyeri Açma Belgesi, İlgili Oda Kayıt Belgesi, Vergi Levhası, ve e-Ticaret yapıldığına dair bilgileri gösterir belgelerden birine sahip olmak.

• Kendisinin, eşinin ve 18 yaşından küçük çocukları mülkiyetinde işyeri olmaması.

toki anahtar

TOKİ ARSA BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

• T.C. Vatandaşı olmak.

• 18 yaşını doldurmuş olmak.

• O Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek.

Tahsis edilecek arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisinde ise Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içinde ikamet etmek. Diğer Belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek.

• Aylık Gelir Durumu 16.000 TL'nin altında olması.

• Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması şarttır.

• 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak.

• Başvuru bedeli olarak 500 TL yatırılması

(Noter kurası sonucu kendilerine asıl ve yedek olarak arsa isabet etmeyenler ile arsa tahsisinden yararlanmaktan vazgeçen ve yedek listede sırası gelmeyenlerin başvuru bedeli iade edilecektir. Kendilerine arsa tahsis edilenlerin ödemiş oldukları başvuru bedeli peşinat bedeline dahil edilecektir.)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler