FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TOKİ İstanbul, Ankara, İzmir kura sonuçları ne zaman açıklanır? Gözler 2+1 ve 3+1 Sosyal konut TOKİ kura çekilişi tarihlerinde!

TOKİ kura sonuçları Şırnak, Ardahan ve Kars için noter huzurunda kurumun YouTube kanalında canlı yayınla yapılan kura çekimi sonrası ilgi gören konular arasında yer alıyor. TOKİ sosyal konut projesi başvurularını tamamlayan kişiler heyecanla kura çekimi tarihlerini bekliyorlar. 31 Ekim itibari ile sona eren başvurular sonrası Kurum açıklamasında kura tarihleri konusunda detayları paylaşmıştı. Peki, TOKİ İstanbul, Ankara, İzmir kura sonuçları ne zaman açıklanır? İşte detaylar...

TOKİ İstanbul, Ankara, İzmir kura sonuçları ne zaman açıklanır? Gözler 2+1 ve 3+1 Sosyal konut TOKİ kura çekilişi tarihlerinde!

TOKİ kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bilindiği üzere, 250 bin sosyal konut projesi başvuruları ekim ayında bitti. Şimdi birçok kişi 81 ilde yapılacak olan konutlara ilişkin arama motorlarında sorgulama yapıyor. Gözler TOKİ kura tarihlerine çevrildi. Bu proje kapsamında Şırnak, Ardahan ve Kars'ın ardından bugün Ağrı için kura çekilişi yapılacak.

TOKİ İSTANBUL, ANKARA, İZMİR KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

TOKİ İstanbul, Ankara, İzmir kura çekim tarihi henüz belli olmadı. Belli olur olmaz güncel açıklamalar haberimiz içerisine eklenecektir.
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi"nde ilk kuralar 250 konut için Ardahan ve 1450 konut için Şırnak'ta çekildi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamasında şunları ifade etti:
"Bununla beraber Güneydoğu Anadolu Bölgemizde 5 ilimiz, Doğu Anadolu Bölgemizde 7 ilimiz olmak üzere 7-16 Kasım tarihleri arasında 12 ilimizdeki 22 bin 57 konutumuzun kura çekimlerini gerçekleştireceğiz. Kuralarımız noter huzurunda, şeffaf bir şekilde ve canlı yayın olarak TOKİ’mizin resmi sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.
Kura çekimlerimizin tamamını inşallah 2023 Mart ayında tamamlayacağız. İnşallah tüm yuvalarımızı, konut arsalarımızı, iş yerlerimizi 2 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun."

toki-kura-sonuçları

KURA ÇEKİLİŞİ HAKKINDA BİLGİLER

"Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.
1) Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Gazilere (Kıbrıs, Kore) konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.
2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.
3) Emekli Vatandaşlara konut sayısının %20'isi kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.
4) Genç Vatandaşlara konut sayısının %20'i kadar kontenjan ayrılacak, kontenjan fazlası başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.
5) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere kura ile hak sahipleri belirlenecektir.
Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra İdarenin internet sayfasında açıklanacaktır.
Kurada, hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü sonrasında Başvuru yapılan Bankanın yetkili Şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecektir.
• Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdarece tespit edilen tarihte "Konut Belirleme Kurası" çekilecektir.
• Satışa sunulan konut sayısından daha az başvuru olması durumunda, başvuruda bulunanlarca satın alınacak konutlar TOKİ'nin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir.
• İhale sonrası konut sayılarında azalma olması durumunda; konut belirleme kurası ile birlikte ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecektir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler