FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Toplu sözleşme ile yardımlar da uçtu! Memura ilave 429 TL destek

Toplu sözleşme ile beraber zamların yanında sosyal kazanımlarda da önemli gelişme sağlandı. Bütün meslek gruplarına, ek ücretten yardımlara kadar pek çok konuda önemli iyileştirmeler yapılmış durumda. Sözleşme sonrası en düşük maaş 5700 TL'ye kadar çıktı ve emekliye tazminat, engelli çocuğu olan vatandaşa 189 TL, lojmanda yüzde 15 indirim 1900 TL yangın tazminatı, hemşirelere 300 TL gibi çeşitli birçok destek geldi. İşte o desteklerin detayları...

Toplu sözleşme ile yardımlar da uçtu! Memura ilave 429 TL destek

Toplu sözleşme ile beraber meslek gruplarına gelen zamların ayrıntıları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Sözleşmenin kabulu sonrası aile bütçesi artmış oldu ve eşi çalışmayan kamu görevlilerine ödenen aile yardımı 429 TL olmuş oldu. Hükümet ile memur sendikaları arasında önceki gece imzalanmış olan toplu sözleşmedeki kazanımlar ise şu şekilde olacak:

EMEKLİYE TAZMİNAT VE KAMU GÖREVLİSİNE AİLE YARDIMI DESTEĞİ

Emekli olan kamu görevlisine ödenmekte olan 2 bin 438 TL tazminat tutarı 2 bin 560 TL'ye çıktı.

Eşi çalışmayan kamu görevlilerine ödenen aile yardımı ise 429.11 TL'ye çıkarıldı. Burs alan, devletçe okutulan çocuklar için çocuk yardımı verilmesi ise yine devam edecek. Kamu görevlilerinin çocuklarına yönelik olarak yapılan kreş hizmeti uygulaması konusunda çalışma başlatılacak.

Eşi çalışmayan kamu görevlilerine verilmekte olan aile yardımı 429.11 TL'ye yükseldi. Burs alan, devlet tarafından okutulan çocuklar için çocuk yardımı verilmesi ise devam edecek. Kamu görevlilerinin çocuklarına yönelik olarak kreş hizmeti uygulaması konusunda çalışma başlatılacak.

Binlerce uzman hemşire ve ebenin, özel hizmet tazminatı ilaveleri %40 oranında artmış oldu. Hemşirelerin ücretlerinde 300 TL miktarında ek artış gerçekleşti. Özel hizmet tazminatı ilavelerinin da %40 oranında artırılması sağlandı.

Dini bayramlarda verilen artırımlı nöbet ücreti uygulaması milli bayramlarda da verilmeye devam edecek.

HAVACILIK TAZMİNATLARINDA ÖNEMLİ ARTIŞ

Devlet Hava Meydanları'nda havacılık tazminatları %50 oranında artırıldı.
Fazla mesai ücretleri ise 4 katına çıkarıldı. Din görevlilerinin ek ödeme oranları 5 puan artmış oldu. Ramazan'da da 3 günlük fazla çalışma ücreti ödenmesi sağlandı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler