FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trendyol kuryelere zam açıklaması

Trendyol 2022 yılı içerisinde, bir taşıyıcı iş ortağının faaliyet gösterdiği süreye bağlı olarak taşıdığı paket sayısına göre toplam hakedişinin aylık en az 12 bin 500 TL+KDV olacağını duyurdu. Son günlerde kuryelerin zam talebiyle gündeme gelen Trendyol'da uyuşmazlığının çözümü için adım atıldı.

 Trendyol kuryelere zam açıklaması

Trendyol 2022 yılı içerisinde, bir taşıyıcı iş ortağının faaliyet gösterdiği süreye bağlı olarak taşıdığı paket sayısına göre toplam hakedişinin aylık en az 12 bin 500 TL+KDV olacağını bildirdi.

Kendi araçlarıyla 1 yıl sözleşmeli olarak dağıtım yapan çalışanlar, paket başına ücret 4 TL'in biraz altındayken 4.72 TL+KDV'ye çıkarıldığını, yüzde 11 oranında yapılan zammı yeterli bulmadıklarını belirtmişlerdi.

Araçlarıyla dağıtım yapanların aylık gelirinin bu zam oranıyla 9 bin TL'den 10 bin TL'ye çıktığını ancak mazot, sigorta, bakım masrafı ve vergi çıkarıldığında kendilerine kalan net tutarın 4 bin TL dolayında olduğunu ifade eden çalışanlar paket başına ücretin 6 TL+KDV'ye yükseltilmesini talep ediyordu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler