FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TÜPRAŞ işçisi yüzde 8,2 zam alacak

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ) ile Petrol İş Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

TÜPRAŞ işçisi yüzde 8,2 zam alacak

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ) ile Petrol İş Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Buna göre, TÜPRAŞ işçisi maaşlarında bu yılın ilk 6 ayı için çıplak saat ücretlerinde yüzde 8.2’lik bir artış görecek.

TÜPRAŞ’ın Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı özel durum açıklamasında, TÜPRAŞ’ta uygulanmakta olan toplu iş sözleşmesinin 31 Aralık 2012 tarihinde sona erdiği belirtildi. TÜPRAŞ ile Petrol İş Sendikası arasında yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi için sürdürülen görüşmelerin 26 Nisan 2013 tarihinde anlaşma tutanağının imzalanmasıyla sonuçlandığının ifade edildiği açıklamada; Buna göre, Toplu İş Sözleşmesinin süresi 2 yıl olarak belirlenirken, 1 Ocak 2013-31 Aralık 2014 tarihleri arasında geçerli olacak. Bu yılın ilk 6 ayı için çıplak saat ücretlerinde artış oranı yüzde 8.2 olarak belirlenirken, takip eden 6 aylık dönemlerde artış oranı TÜFE olarak belirlendi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler