FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk Lirası 4 yılın en iyi ayına hazırlanıyor

Hükümetin kurulacağına dair iyimserlikle Türk Lirası yaklaşık son 4 yılın en iyi ayını kaydetmeye hazırlanıyor.

Türk Lirası 4 yılın en iyi ayına hazırlanıyor

Hükümetin kurulacağına dair iyimserlikle Türk Lirası Ocak 2016'dan beri en iyi ayını kaydetmeye hazırlanıyor.

Bloomberg News'un haberine göre, 1 Kasım seçimleri öncesi son işlem gününde Türk Lirası, Ekim ayında yüzde 3,9 oranında değer kazandı. Borsa ile tahviller Kasım ayından beri en büyük aylık kazanca hazırlanıyor.

Saat 2.43 itibariyle Türk Lirası, dolar karşısında yüzde 0,8 oranında değer kazancıyla 2,9116 seviyesinde bulunuyor. 10 yıllık tahvil faizler 11 baz puan düşüşle yüzde 9,77 seviyesine gerileyerek bu ay 126 baz puan düşüşle Ekim 2014'ten bu yana en büyük düşüşü yaşadı.

Londra Standard Chartered gelişmekte olan piyasalar ekonomisi Philippe Dauba-Pantanacce, Türk Lirası'nın gelişmekte olan piyasalardaki ralliden yararlandığını fakat aynı zamanda koalisyon hükümetinin Türkiye için pozitif olacağı fikrinin piyasa tarafından anlaşıldığını söyledi.

Morgan Stanley Ekonomisti Ercan Ergüzel ise müzakerelerin gürültülü geçmesinin muhtemel olduğunu kaydederek Türk Lirası'nın sert değer kaybetmesi ve kurun 3,1 seviyesini aşması durumunda TCMB'nin FED söylemini değiştirerek sıkılaşmaya başlayabileceğini belirtti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler