FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye, sülükten de para kazanacak

Halk arasında 'kan emici' olarak biliniyor ama...

Türkiye, sülükten de para kazanacak

Halk arasında 'kan emici' olarak bilinen, klinik literatüründe ise kan pıhtılaşmasını engelleyici, vücuttaki kan akışkanlığını kolaylaştırıcı özellikleriyle tanınan sülük, artık Kayseri'nin ihraç ürünü olacak.

TÜRKİYE'NİN İLK RUHSATLI ÜRETİCİSİ
Kayseri'nin merkez köylerinden Buğdaylı'da kurulu Can Suyu Tıbbi Sülük firması adına sülük üretim çiftliği kuran Ahmet Ekren, Türkiye'nin Tarım ve Gıda Hayvancılık Bakanlığı'ndan ruhsatlı ilk üreticisi olarak sülük ihracatına hazırlandıklarını söyledi.

HASTANELER SİPARİŞ EDİYOR

Tedavide kullanılan en ideal sülük türünün Develi'deki Sultan Sazlığı Kuş Cenneti ile kent merkezinin Engir Gölü'nde ürediğini söyleyen Ekren, "İşletme olarak birkaç yıldan beri sülük ticareti ile uğraşıyoruz. Aktarlardan talep geliyor. Yurt genelindeki bazı kliniklerden ve bazı hastanelerden siparişler alıyoruz. Hem bu taleplere cevap vermek, hem de yurt dışına ihraç imkanları yaratmak amacıyla sülük üretim tesisi kurduk. Bakanlıktan ruhsat aldık. Mayıstan beri üretim yapıyoruz. İç piyasada yaygın bir pazara sahibiz. Şimdi de ihracata hazırlanıyoruz." dedi.
SULAK ALANDA ÜRÜYOR
Ekren, tıpta kullanılan sülüklerden tercih edilen iki ünlü türün Kayseri'ye özgü sulak alanlarda üreyip yetiştiğini kaydetti. Sülüğe yurtdışından, özellikle de Avrupa'daki kliniklerden talepler geldiğini belirten Erken, "Avrupa'daki 300'e yakın kinikle temas halindeyiz. Bunlardan bazıları ile anlaşma noktasına geldik. Bazı Avrupa kentlerinde bayi noktaları ayarladık. Avrupa'nın yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan ve Uzak Doğu ülkelerinden ciddi talep var" diye konuştu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler