FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uğur Okulları dünyaya açılıyor

Önümüzdeki yıldan itibaren Uğur Okulları’ndan mezun olan öğrenciler dünyaca ünlü üniversitelerde eğitim alma hakkına sahip olacak.

Uğur Okulları dünyaya açılıyor

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, Uğur Okulları öğrencilerine, BAU Global iletişim ağında yer alan 4 üniversite, 2 dil okulu ve 6 uydu kampüsünde eğitim olanağı sunuyor. Böylece Uğur Okulları’ndan mezun olan öğrenciler diledikleri ülkede akademik ve dil eğitimi alabilecekler. Bahçeşehir Üniversitesinin hali hazırda Amerika, Kanada, Almanya, İtalya, Hong Kong ve Gürcistan’da kampüsleri bulunuyor.

Bunun yanında, dünyanın önde gelen üniversiteleri ile imzalanan yeni işbirliği anlaşmalarıyla Uğur’lu öğrenciler kendilerine özel uygun şartlarda eğitim görebilecek. Bu zincire eklenen son halka İtalyan devlet üniversitesi Tor Vergata oldu. Roma’da bulunan Tor Vergata ile imzalanan yeni anlaşmayla Uğur Okulları öğrencileri İtalya’da İtalyanca’nın yanı sıra İngilizce üniversite eğitimi de alabilecek.

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel ve Tor Vergata üniversitesi rektörü Prof. Giuseppe Novelli arasında imzalanan anlaşmayla, iki kurum arasında kültürel ve bilimsel işbirliğinin sağlanmasını hedefleniyor.

Yapılan anlaşmaya göre Uğur Liseleri’nden mezun olan öğrenciler Bahçeşehir Üniversitesi Roma kampüsünde temel İtalyanca eğitimi aldıktan sonra dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında bulunan Tor Vergata Üniversitesinin İtalyanca eğitim veren 3 yıllık lisans programlarına kayıt olabilecek. İtalyancanın yanı sıra ileri seviyede İngilizce bilen öğrenciler, internet üzerinden yapılacak seviye mülakatını geçtikleri takdirde; Ekonomi, Mühendislik ve Tıp alanlarında İngilizce eğitim veren programlardan da faydalanabilecek. Buna ek olarak her iki üniversitenin eğitim kadroları, değişim programı çerçevesinde karşılıklı olarak eğitimsel etkinlikler düzenleyebilecek.

YILDA 1000 EURO’YA YURTDIŞINDA ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ FIRSATI

Tor Vergata’nın devlet üniversitesi olmasından dolayı programlara kabul olan öğrenciler yüksek eğitim ücreti ödemeyecek. Öğrenciler başarı gösterdikleri takdirde burs imkânlarından faydalanacakları gibi burs alamadıkları takdirde de ortalama yılda ortalama 1000 Euro eğitim bedeli ödeyerek yurtdışında okuma fırsatını yakalayacaklar.

RAKAMLARLA, TOR VERGATA

1981 yılında kurulan Tor Vergata Üniversitesi adını kalıntıları halen kampüsün altında bulunan Turris Virgatae çiftliğinden aldı. Roma’nın doğusunda konumlanan üniversite 44.000 öğrenci ve 2500 çalışana sahip. 6 ayrı fakültede eğitim veren üniversitede 114 lisans, 120 lisansüstü ve 31 doktora programı bulunuyor.
AMERİKA VE BERLİN’DE EĞİTİM OLANAĞI

Uğur Okulları öğrencileri, Washington’da bulunan Mentora dil okulunda ücretsiz İngilizce eğitimi de alabilecek. 9. Sınıftan itibaren kayıt olan öğrenciler kendi belirledikleri yaz dönemlerinde 1 ay boyunca yoğun İngilizce dersine tabi tutulacak.

Bunun yanında Uğur Okulları’ndan mezun olan öğrenciler Berlin’deki Bahçeşehir Üniversitesi kampüsünde tamamı İngilizce olan 4 ayrı lisans programına katılabilecek. Bu programlardan mezun olan öğrenciler, 18 boyunca Almanya’da oturma ve çalışma iznine sahip olacak. Bu süre iş bulunması durumunda uzatılabilecek.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler