FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ülker’den 1 milyar TL’lik hisse satışı

Son dönemde yaptığı şirket alımlarıyla gündeme gelen Ülker Bisküvi’nin ana hissedarı Yıldız Holding, şimdi de sahip olduğu şirketlerde 1 milyar TL’ye yakın hisse satışı yapmaya hazırlanıyor.

Ülker’den 1 milyar TL’lik hisse satışı

Haziran başında Migros’ta Şok mağazalarını 600 milyon TL’ye satın alan Yıldız Holding ve Ülker Ailesi dün Ülker Bisküvi, FFK Fon Finansal Kiralama, Sağlam GYO, Gözde Finansal ve Kerevitaş’ta hisse satmak için Merkezi Kayıt Kuruluşu’na başvurdu. Hisse satışına konu olan şirketler arasında en büyük payı Ülker Bisküvi alıyor. Yıldız Holding, Orhan Özokur, Murat Ülker, Fatma Betül Ülker, Ali Ülker ve Ahsen Özkur, toplamda şirket sermayesinin yüzde 39.48’ine denk 113 milyon 165 bin adet Ülker Bisküvi hissesini satmak için MKK’ya kayıt yaptırdı. MKK’ya kaydettiren hisselerin dünkü kapanış fiyatına göre (5.48 TL) değeri 620.1 milyon TL’ye denk geliyor. Ülker Biskuvi’nin yüzde 20’si borsada işlem görüyor.

Yıldız Holding, sermayesi 35.5 milyon TL olan Gözde Finansal’da 28.4 milyon adet hisseyi satmak için MKK’ya kaydettirdi. Sermayenin yüzde 80.04’üne denk gelen bu hisselerin değeri ise 134.8 milyon TL seviyesinde. Gözde Finansal’ın halka açıklık oranı yüzde 18.

FFK’nın yüzde 80.04’ü satışta

Hisse satışı için MKK’ya başvurulan bir diğer grup şirketi ise FFK Fon Finansal Kiralama. Yıldız Holding, 46.8 milyon TL sermayeli FFK Fon Finansal Kiralama’nın yüzde 80.4’üne denk gelen 37.5 milyon adet hisseyi satacak. Bu hisselerin değeri 75.7 milyon TL düzeyinde bulunuyor.

Sağlam GYO’nun satışa konu olan yüzde 49.29 hissesinin değeri ise 45.5 milyon TL. Yıldız Holding’in gayrimenkul şirketi Sağlam GYO’nun, Yıldız Holding, Sinpaş GYO ve Akkök Grubu’nun 3 büyük ortak olduğu Saf Gayrimenkul ile birleştirme kararı almıştı.

Yıldız Holding, Kerevitaş’ın da yüzde 27.76’lık kısmını satmak için harekete geçti.

Grup şirketlerindeki hisse satışının dışında Ali Ülker, sahip olduğu 1.6 milyon adet Albaraka Türk hissesini satmak için MKK’ya başvurdu. Bu hisselerin değeri 3.7 milyon TL.(VATAN)

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler