FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ CEP TELEFONU ŞARTLARI 2023: Öğrencilere KDV ve ÖTV'siz telefon şartları neler, kimler faydalanabilir?

Öğrencilere vergisiz telefon şartları ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesi gençlerin telefon ve bilgisayar satın alımlarında bir kereye mahsus olmak üzere KDV ve ÖTV'den muaf tutulacağı açıklanmıştı. Şimdi birçok kişi arama motorlarında "2023 öğrencilere vergisiz telefon şartları neler?" sorusuna yanıt arıyor. İşte konuya dair merak edilenler...

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ CEP TELEFONU ŞARTLARI 2023: Öğrencilere KDV ve ÖTV'siz telefon şartları neler, kimler faydalanabilir?

Üniversite öğrencilerine vergisiz telefon şartları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Konuya dair son durum yükselen enflasyon ve fiyat artışı nedeniyle merak konusu oldu. Öğrencilere vergisiz cep telefonu ile ilgili sorgulamalar hız kazandı. 22 Ağustos 2023 Salı günü itibarıyla öğrencilere vergisiz cep telefonu satışı ile ilgili son durum ve ayrıtnılar haberimizde...

vergisizi telefon satışı

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ CEP TELEFONU SATIŞI NE ZAMAN?

Öğrencilere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışı müjdesine dair geçtiğimiz günlerde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İlk kez bilgisayar ve cep telefonu alacak gençlere ÖTV'nin bir kereye mahsus kaldırılmasıyla ilgili çalışma devam ediyor.

Cumhurbaşkanımız yakın zamanda bilgilendirme yapacak."

VERGİSİZ TELEFON KİMLER ALABİLİR?

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, vergisiz telefon düzenlemesiyle ilgili son durumu paylaştı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgiyi aktaran Acet, yaptığı açıklamada haberlerin gerçeği yansıtmadığını yıl sonuna kadar çalışmanın yapılacağını ifade etti.

İşte o açıklama:

"Üniversiteli gençlere vergisiz telefon/bilgisayar vaadiyle alakalı Gençlik ve Spor Bakanlığı kaynaklarından aldığım bilgiyi aktarıyorum.

Şöyle şartlar olacak, böyle şartlar olacak gibisinden ortalıkta dolaşan haberlerin tümü yalan. Henüz çerçevesi oluşmuş bir çalışma yok. Yıl sonuna kadar bir çalışmanın yapılması düşünülüyor."

telefon ekranı

CEP TELEFONU VERGİ ORANI

Cep telefonlarının vergisiz fiyatı üzerinden sırasıyla yüzde 1 oranında Kültür Bakanlığı Payı, yüzde 12 oranında TRT Bandrol Ücreti, ÖTV ve yüzde 18 oranında KDV alınıyor.

Cep telefonun fiyatına göre ÖTV oranı yüzde 25, yüzde 40 ve yüzde 50 olarak değişiyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler