FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yabancı dil bilen personel dil tazminatı alıyor

Dil tazminatı alan personeller, diğer personellere göre daha fazla maaş kazanabiliyor. Peki dil tazminatı alabilmek için neler gerekiyor. Konu hakkındaki detaylar haberimizde yer almaktadır.

Yabancı dil bilen personel dil tazminatı alıyor

Kamu personelleri daha fazla maaş alabilmek için dil tazminatından faydalanabilmenin yollarını araştırıyor. Çeşitli kanunlar kapsamında düzenlemelere göre, kanunlar kapsamında belirlenen dilleri belli seviyelerde bilenler maaşlarının üzerine tazminat alabiliyorlar.

Kanunlara göre Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca, Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca ve Yunanca dillerini bilenler dil tazminatından yararlanabiliyor. Bu dilleri personellerin ne kadar bildiğine dair değerlendirme, ÖSYM tarafından her yıl bir ya da bir kaç kere yapılan YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) ile belirleniyor. Bu sınavların sonuçlarına göre dilgisi seviyeleri belirleniyor ve bu seviyelere göre tazminat ödemesi yapılıyor. Bu sınavlarda; 90-100 puan alanların (A) seviyesinde, 80-89 puan alanların (B) seviyesinde, 70-79 puan alanların (C) seviyesinde, 60-69 puan alanların (D) seviyesinde, 50-59 puan alanların ise (E) seviyesinde yabancı dil bildikleri kabul ediliyor fakat A, B ve C seviyelerinde dil bilgisine sahip olanlar dil tazminatı alabiliyor.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler