FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yatırımcısını üzecek!

Goldman Sachs, demir madeni ve altında önümüzdeki yıl ciddi düşüş öngördü

Yatırımcısını üzecek!

Goldman Sachs Group Inc.'e göre, ABD'nin ekonomik büyümesinin hızlanmasına rağmen emtianın daha fazla aşağı yönlü riskle karşı karşıya kalması üzerine demir madeni, altın, soya fasülyesi ve bakır önümüzdeki yıl muhtemelen yüzde 15 düşecek.

Jeffrey Currie'nin de aralarında olduğu, New York'taki en üst 10 piyasa temasıyla ilişkilendirilen raporu kaleme alan analistler, demir madeni için risklerin daha yüksek olduğunu ve arzdaki artışı izlediğini söyledi. Analistler, fiyat baskılarının daha çok 2014'ün ilerleyen zamanlarında görünür hâle geleceğini yazarak, külçe altın, bakır ve soya fasülyesinin 2010'dan bu yana en düşük seviyelerine gerileyeceğini öngördü.

Standard&Poor's GSCI Endeksi'nde yer alan emtia bu yıl arz artışıyla mısır ve Fed'in tahvil alımlarını azaltacağı beklentisiyle değerli metallerdeki kayıpların öncülüğünde bu yıl yüzde 5 düşüş kaydetti. Goldman, demir madeni, altın, soya fasülyesi ve bakırdaki düşüş beklentilerini "kaydadeğer" olarak tanımlarken, bu düşüşün, Avustralya doları ve Güney Afrika gibi, üretici ülkelerin paralarını zayıflatabileceğini söyledi.

Emtia görüşlerinde geçtiğimiz yıl aşağı yönlü fiyat baskısına doğru devam eden bir değişikliğe işaret ettiklerini hatırlatan Currie, "Arz etkisi, sıradışı fiyat baskısının sisteme akmaya devam ettiği döneme yanıt veriyor" dedi.

Altın fiyatları için tıklayın,Çeyrek altın , Cumhuriyet altını

Altın fiyatları için tıklayın

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler