FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yellen konuştu altın sıçradı

Altın, Fed Başkan adayı Yellen'in teşvikleri destekleyici konuşmasının ardından yükselişini ikinci güne taşıdı

Yellen konuştu altın sıçradı

Altın, Fed'in Başkan adayı Janet Yellen'ın, ekonomi ve istihdam piyasası iyileşene kadar teşvikleri desteklediğini kaydetmesi ve bunun sonucu, ABD merkez bankasının varlık alımlarını yakın bir zamanda daraltacağı endişesinin azalmasının ardından yükselişini ikinci güne taşıdı. Gümüş, Ağustos ayından bu yana en düşük seviyesinden yükseldi.

Spot altın yüzde 0.4 yükselerek ons başına 1,287.01 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 12:57'de, ons başına 1,286.46 dolara geldi. Fiyatlar dün, ABD dolarının 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Endeksi'nin yüzde 0.4 düşmesi ile birlikte, yüzde 1.1 yükseldi ve 22 Ekim'den bu yana en hızlı artışını gerçekleştirdi. Dolar Endeksi bugün fazla değişmedi ve bu yılki kazancını yüzde 3.2'ye getirdi.

Altın 2013 yılında, ekonomide toparlanma işaretlerinin Fed'in aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programını azaltacağı spekülasyonunu güçlendirmesi ve buna bağlı olarak doların değer kazanmasının ardından yüzde 23 kaybetti. Yellen'in bugün Senato Bankacılık Komitesi'ne yapacağı adaylık konuşması için hazırladığı metinde, ekonominin ve istihdam piyasasının "potansiyelin oldukça altında" performans gösterdiğini ve merkez bankasının parasal teşviği düşürmeye başlamadan önce iyileşmesi gerektiğini kaydetti.

HSBC Securities (USA) Inc. analisti James Steel, "Altın piyasasında dikkatler Yellen'in bugünkü konuşmasına çevrilebilir" dedi ve "Çin'de altın talebi canlı. Ancak altın kısa vadede muhtemelen savunmada kalacak" değerlendirmesinde bulundu.

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 1.4 yükselerek ons başına 1,286.50 dolara kadar çıktıktan sonra ons başına 1,284.80 doalra geldi ve 6 Ağustos'tan bu yana en uzun düşüş dönemi olan beş günlük kaybını durdurdu. İşlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 14 altındaydı.

Dünyanın ikinci en büyük altın tüketicisi Çin'de, yüzde 99.99 saflıktaki nakit altının işlem hacmi, Şanghay Altın Borsası'nda, 15,413 kilograma çıkarak 11 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Spot gümüş yüzde 1.2 yükselişle ons başına 20.87 dolara çıkarak beş günlük düşüşünü durdurduktan sonra 20.84 dolara geldi. Fiyatlar dün 20.4488 dolar ile 9 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesini görmüştü.

Platin yüzde 0.6 yükselerek ons başına 1,445.38 dolara çıktı ve yükselişini üçüncü güne taşıdı. Palladyum yüzde 0.7 yükserek ons başına 738.30 dolara ulaştı ve beş günlük düşüşünü sonlandırdı.

Altın fiyatları için tıklayın,Çeyrek altın , Cumhuriyet altını

Altın fiyatları için tıklayın

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler