FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Merkez Bankası duyurdu! Yeni 200 TL ve 50 TL banknotlar tedavüle verildi! Olaylı şekilde istifa etmişti, 50 TL'de imzası yer alacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, E9 Emisyon Grubu VIII. tertip 200 TL ve VII. tertip 50 TL banknotların bugünden itibaren tedavüle verildiğini bildirdi. Merkez Bankası'nın açıklamasında istifa eden Hafize Gaye Erkan'ın detayı da dikkat çekti.

Merkez Bankası duyurdu! Yeni 200 TL ve 50 TL banknotlar tedavüle verildi! Olaylı şekilde istifa etmişti, 50 TL'de imzası yer alacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) duyurusunda 1211 sayılı Kanun'un TCMB'ye verdiği yetkiye dayanılarak E9 Emisyon Grubu VIII. tertip 200 TL ve VII. tertip 50 TL banknotların bugünden itibaren tedavüle çıkarılacağı bildirildi. 200 TL'lerde bulunan imzalarda Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan ve yardımcısı Osman Cevdet Akçay'ın 50 TL'lerde ise açıklamaları ve babası hakkındaki iddialarla gündem olan ve olaylı şekilde Merkez Bankası Başkanlığı'ndan ayrılan Hafize Gaye Erkan'ın imzası yer alacak.

ÖNCEKİ BASIMDA ESKİ BAŞKAN İMZASI

Halen tedavülde bulunan E9 Emisyon Grubu önceki tertip banknotlara kıyasla VIII. tertip 200 TL banknotlardaki imzaların, Başkan Dr. Fatih Karahan ile birlikte Başkan Yardımcısı Dr. Osman Cevdet Akçay'a ait olacak şekilde düzenlendiği belirtilen duyuruda, ayrıca başkanlık görevinde Dr. Hafize Gaye Erkan'ın olduğu dönemde basımı gerçekleştirilen VII. tertip 50 TL banknotlarda Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Karahan ile birlikte Erkan'ın imzalarının yer aldığı kaydedildi.

hafize-gaye-erkan-imzali-yeni-200-tl-lik-banknotlar-tedavulde

Duyuruda, "Söz konusu banknotlar, üzerindeki imzalar dışında boyutları, ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri bakımından önceki tertiplerle tamamen aynıdır. Yeni tertip banknotlar, önceki tertip banknotlar ile birlikte tedavül edecektir." ifadelerine yer verildi.

erkan

HAFİZE GAYE ERKAN'IN OLAYLI İSTİFASI

Merkez Bankası Başkanlığı'ndan istifa eden Hafize Gaye Erkan ile ilgili ilk tartışma, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’a verdiği röportajla başladı.

Erkan röportajda, ev kiralarının çok yüksek olduğunu belirterek ailesinin yanına taşındığını söyledi, enflasyonla ilgili de “Apartman görevlimiz olan Sadık Abi’ye çoğu zaman fiyatları soruyorum, onu sorguya çekiyorum. Ben ‘indi’ diyorum. O ‘inmedi’ diyor. Sürekli “Fiyatlar inmedi, istersen git şu soğanın fiyatına bir bak” diyor" dedi.

ERKAN'IN BABASIYLA İLGİLİ İDDİLAR

baba

Erkan'ın açıklamaları konuşulurken eski bir Merkez Bankası çalışanın iddiaları gündeme bomba gibi düştü. CİMER'e şikayette bulunan eski çalışan Büşra Bozkurt, Erkan’ın babası Erol Erkan'a Merkez Bankası'nda oda tahsis edildiğini ve geç saatlere kadar mesaiye kalmayı kabul etmediği için işten çıkarıldığını söyledi. Bozkurt, Erol Erkan’ın bir personeli asansörde tokatlayıp işten attığını da öne sürdü.

erdoğann

Erkan'ın babasına yönelik iddialar sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da Hafize Gaye Erkan'ın ismini vermeden "Dedikodular üzerinden bir bardak suda fırtına koparmaya çalışan fitne tüccarlarını kesinlikle umursamıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

KARAHAN

Erkan iddiaların şahsına yönelik bir itibar suikastı kampanyası düzenlediğini söyleyerek 3 Şubat'ta görevinden istifa etti. Erkan'ın yerine Merkez Bankası Başkanlığı'na Fatih Karahan atandı.

Bu içerik Deniz Işık tarafından yayına alınmıştır

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler