FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeni vekiller 55 bin lira milletvekili maaşını toplu alacak

7 Haziran'da gerçekleşen seçimlerin ardından vatandaşlar milletvekili maaşlarını merak etmeye başladılar. Yeni vekiller 3 aylık milletvekili maaşlarının karşılığı olan 55 bin lirayı peşin alacak.

Yeni vekiller 55 bin lira milletvekili maaşını toplu alacak

7 Haziran'da gerçekleştirilen seçimlerin ardından AKP'nin oy oranı yüzde 40.9, CHP yüzde 25, MHP yüzde 16.3 HDP'nin oy oranı ise yüzde 13.1 oldu. Bu sonuçlara göre AKP 258, CHP 132, MHP 80, HDP 80 milletvekili çıkarmaya hak kazandı. Seçim sonuçlarının ardından vatandaşlar milletvekili maaşlarını merak etmeye başladılar. Meclis'te şuan görev yapan milletvekilleri sadece vekil maaşı olarak 2015'ten itibaren 15 bin TL maaş alıyor. Hem vekil hem de emekli olan vekillerin milletvekili maaşları ise 23 bin 200 TL. Bunun yanında ilk maaşlarını 15 Temmuz’da alacak yeni vekiller 3 aylık milletvekili maaşlarını peşin olarak alacak. Yeni vekillere milletvekilleri maaşı 15 Temmuz’da verilecek. Yeni vekiller, 8-30 Haziran dönemine ilave olarak üç aylık maaşlarının karşılığı yaklaşık 55 bin lirayı peşin alacak. Seçimin ardından il seçim kurullarından mazbatalarını alan milletvekilleri Meclis’te kayıtlarını yaptırmaya başladı.

25. dönemde Meclis’e 369 yeni milletvekili girecek. Vekillerin miletvekili maaşları 15 bin lira dolayında. İlk maaşlarını 15 Temmuz’da alacak yeni milletvekilleri temmuz, ağustos ve eylül aylıklarını peşin olarak alacak. Yeni vekiller 8-30 Haziran arasındaki döneme ilişkin maaşlarını da aynı tarihte topluca alacak. Böylece yeni seçilen vekillerin eline 15 Temmuz’da yaklaşık 55 bin lira geçecek. Geçen dönem Meclis’te olan 181 milletvekili haziran ayı sonuna kadar olan maaşlarını 15 Nisan’da peşin aldıkları için onlar sadece gelecek üç ayın maaşını alacak.

EMEKLİLİK İÇİN 2 YIL GEREK

Erken seçim olması durumunda yeni seçilen milletvekillerinin emeklilik hakları bulunmuyor. Bunun için en az 2 yıl geçmesi gerekiyor.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler