FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yerli otomobil, 2 lirayla 100 kilometre yol gidecek

Yerli otomobilin özellikleriyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Bakan Işık, yerli otomobilin 2 TL'lik şarj ile 100 kilometre yolu gideceğini söyledi. İşte, yerli otomobilin özellikleri!

Yerli otomobil, 2 lirayla 100 kilometre yol gidecek

Merakla beklenen yerli otomobilin görüntüsü ortaya çıktı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilin prototipinin kamuflajlı görüntüsünü ilk kez kamuoyuyla paylaştı. Sosyal medyaya da konu alan ve görüntüsünün kopya olduğu iddia edilen otomobil ile ilgili açıklamada bulunan Işık, yerli otomobilin özelliklerini de ilk kez paylaştı. Sosyal medyayı da salayan konu ile ilgişi bilgi veren Işık, otomobillerin özelliklerine geçmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan, bir gazetecinin "Aracın modelinin çalıntı olduğu" yönündeki iddiaları sorması üzerine; Türkiye'nin geleceği açsından önemli bir çalışma yürüttüklerini ifade etti ve "Olayı hemen başka taraflara çekip, kimsenin bu girişimi adeta sabote etmesine de müsaade etmeyeceğiz." dedi.

YERLİ OTOMOBİLİN ÖZELLİKLERİ

Yerli otomobilin kopya olduğunu iddialarını yalanlayan Işık, güçlü bir işbirliği çalışması sürdürdüklerini ve işin detaylarını gelecek süreçte ya kendisinin ya da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklayacağını belirtti. Yerli otomobil konusunda ne yaptıklarını çok iyi bildiklerinin altını çizen Işık; yerli otomobilin özelliklerini canlı yayında açıkladı. İşte açıklamadan satırt başları! Yerli otomobiller; 2 TL'lik şarj ile 100 km yol gidilebilecek, her türlü yakıta ulaşabileceğiniz yerde rahatlıkla seyahat edilebilecek, 100 km'de 2 litre yakıt tüketimin altına düşmeyi hedefliyoruz, yerli otomobilin maliyeti muadillerinden daha düşük olacak, emisyon sıfıra yaklaşacak, batarya merkezde dahi kolayca takip edilebilecek.

YERLİ OTOMOBİLLER 2020'DE PİYASAYA ÇIKACAK

Canlı yayındaki konuşmasında yerli otomobilin özelliklerine değinen, gelecek 3-4 yılda elektrikli aracı yerli otomobil olarak Türkiye'ye ve dünyaya sunmayı hedeflediklerini belirten Işık, geçtiğimiz günlerde 2020'den önce yerli otomobillerin piyasaya çıkmasını hedeflediklerini ifade etmişti. Bakan Işık, Menzili uzatılmış elektrikli araç teknolojisini yerli araçlara uyarlamaya çalıştıklarını, bunları yaparken aracın konforuna, güvenliğine daha fazla odaklanacaklarını kamuoyuyla paylaşmıştı. Elektrikli araçların 2016'da her türlü mevsim, iklim ve arazi şartlarında kullanıma uygun olup olmadıklarını test edecekleri bilgisini veren Işık, ilk baştaki hedeflerinin 30-40 araç üretmek olduğunu söyledi.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler