FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Yüzde 50 zam yapacağız' diyerek açıkladı! "Temmuz ayında geçerli olacak" İşçi, memur, emeklilere... Akşener'den "2 bin 500 TL maaş" vaadi

İYİ Parti; maaşlara yüzde 50 zam vaadini açıkladı. 1 Mayıs İşçi ve Emekliler Bayramı'na atıf yapılarak "Genel Başkanımız Meral Akşener'in işçi, memur ve emeklilerimize müjdesini paylaşmak istiyoruz" denen açıklamada zammın temmuz ayında geçerli olacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca özlük haklarında iyileştirme yapılacağı da ifade edildi. İYİ Parti lideri Meral Akşener'den de 18-26 yaş arasındaki gençlere ve ev hanımlarına maaş ve sigorta açıklaması geldi.

'Yüzde 50 zam yapacağız' diyerek açıkladı! "Temmuz ayında geçerli olacak" İşçi, memur, emeklilere...  Akşener'den "2 bin 500 TL maaş" vaadi

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltilmesinin ardından en düşük memur maaşına da ara zam gelip gelmeyeceği merak konusu olmuştu. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 1 Mayıs dolayısıyla paylaştığı açıklamada İYİ Parti'nin ocak ayı için geçerli zam oranının yüzde 55 olmasını teklif ettiğini ancak teklifin yanıt bulmadığını dile getirdi.

qwelkjq

"İŞÇİ, MEMUR VE EMEKLİLERE MÜJDEYİ PAYLAŞMAK İSTİYORUZ"

Zorlu'nun açıklaması şöyle:

"Siyasi iktidarın ülke ekonomisini getirdiği vahim tablo sebebiyle emekçilerimizin sıkıntıları büyük. Ülkemiz bir asgari ücretli ülkesi haline getirilirken; gerçek dışı TÜİK rakamlarıyla cebimizden çalındı ve emekçimiz hayat pahalılığı altında ezdirildi. İşte bu sebeple 1 Mayıs İşçi ve Emekliler Bayramı'nda, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in; işçi, memur ve emeklilerimize müjdesini paylaşmak istiyoruz."

AA-20230428-30987708-30987705-IYI_PARTI_GENEL_BASKANI_AKSENER_KOCAELIDE_KONUSTU

"GERİYE DÖNÜK OLARAK ÜCRETLERİNİZDEKİ KAYIPLARI TELAFİ EDECEĞİZ"

“İYİ Parti olarak ocak ayı için geçerli zam oranının yüzde 55 olmasını teklif etmiştik. Ancak siyasi iktidar emekçinin sesine kulak vermedi. Buradan milletimize sözümüzdür. Geriye dönük olarak ücretlerinizdeki kayıpları telafi edeceğiz. Öncelikli olarak temmuz ayında geçerli olmak üzere emekçilerimize yüzde 50 zam yapacağız. Ücret adaletsizliğine maruz kalan tüm kamu emekçilerinin ücretlerinde artış ve özlük haklarında iyileştirme sağlayacak, her çalışanımıza hak ettiği iyi yaşamı garanti edeceğiz. 14 Mayıs’ta İYİ Parti’ye basacağınız her mühür adil ve hakça bir paylaşımında yolunu açacaktır. Bize inanın bize güvenin!”

iyi-parti

AKŞENER'DEN GENÇLERE VE EV HANIMLARINA 2 BİN 500 LİRA MAAŞ AÇIKLAMASI

Öte yandan bugün Nevşehir'de yaptığı konuşmada; iktidara geldiklerinde milletin kazanımlarını artırmak amacıyla hazırladıkları projelere değinen Akşener, şunları söyledi:

"Kazanç odaklı tarım ürünleri fiyatlama sistemi getireceğiz. Ektiğiniz ürünlerin fiyatlarını önceden söyleyip, zarara uğramanızın önüne geçeceğiz. Çiftçi borçlarının takibini durduracağız. Tarım organize bölgeleri kuracağız. Atatürk Orman Çiftliğinde Tarım Bilimleri Akademisi açıp, ata tohumlarımızı burada yeniden üretir hale getireceğiz. Hastanelerde yatak sayısı o kadar düşük ki onu artıracağız. Hekim ve yardımcı sağlık personeli sayısını artıracağız. Devlet okullarından ilkokul birinci sınıftan lise son sınıfa kadar bütün çocuklarımıza iki öğün yemek vereceğiz. 18-26 yaş grubundaki bütün çocuklarımıza 2023 rakamlarıyla 2 bin 500 lira maaş bağlayacağız. Evde yaşayan tüm kadınlara da hem 2 bin 500 lira maaş bağlayacağız hem de sigortalı olacaklar."


Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler