FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşsizlik oranında gerileme: TÜİK duyurdu

Türkiye'de işsizlik oranı, nisanda bir önceki aya göre 0,1 puan gerileyerek yüzde 8,5 oldu.

İşsizlik oranında gerileme: TÜİK duyurdu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayı iş gücü verilerini yayımladı. Buna göre işsizlik nisanda bir önceki aya göre 0,1 puan gerileyerek yüzde 8,5 oldu. İşsiz sayısı ise 18 bin kişi azalarak 3 milyon 42 bin kişi oldu.

İstihdam edilenlerin sayısı 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre bin kişi azalarak 32 milyon 618 bin kişi, istihdam oranı ise 0,1 puan azalarak yüzde 49,5 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 66,9 iken kadınlarda yüzde 32,5 olarak gerçekleşti.

GENÇ NÜFUSTA İŞSİZLİK

15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 14,5 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 12,2, kadınlarda ise yüzde 19,1 olarak tahmin edildi.

BAKAN IŞIKHAN: SON 11 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 Nisan ayı işgücü istatistiklerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Işıkhan, Türkiye ekonomisinin istihdam üretmeye devam ettiğini ifade eden Işıkhan, işsizlik oranının son 11 yılın en düşük seviyesine gerilediğini açıkladı.

Işıkhan, son 12 aydır tekli hanelerde gerçekleşen işsizlik oranının, bir önceki aya göre 0,1 puan azalış ile yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleştiğini belirterek, “İşsiz sayısı bir önceki aya göre 18 bin kişi, bir önceki yılın aynı ayına göre ise 484 bin kişi azaldı. İstihdamı destekleyen politikalarımızın sonuçlarını her geçen gün daha iyi şekilde görmeye devam ediyoruz. İstihdam sayımız 2024 yılı Nisan ayında; bir önceki yılın aynı ayına göre 983 bin artarak 32 milyon 618 bin kişi, istihdam oranı ise 1,1 puan artarak yüzde 49,5 oldu” ifadelerine yer verdi.

“Kadınlarda istihdam oranı bir önceki yılın aynı ayına göre 1,2 puan artış gösterdi”
İstihdam oranlarının son dönemlerde tarihi zirvelere ulaştığını da söyleyen Işıkhan, “Gençlerin ve kadınların daha fazla pay aldığını da görüyoruz. Kadınlarda istihdam oranı bir önceki yılın aynı ayına göre 1,2 puan artış gösterdi. İşsizlik oranı ise aynı döneme göre 2,9 puan azaldı. OVP ve 12. Kalkınma Planımız doğrultusunda önümüzdeki dönemde de ekonomik istikrarı ve vatandaşlarımızın kalıcı refahını sağlayan politikalar ile istihdamı önceleyen adımlar atmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Express


En Çok Aranan Haberler