Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre depreme dayanıklı, kaliteli bina yapımının vasıflı işçiden geçtiği gerçeğinden hareketle inşaat sektöründe çalışan işçilerin eğitimi konusunda çaba harcayan Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), sektördeki işçilerin on yıl geçerli mesleki yeterlilik belgesine sahip olması için kampanya başlattı. İntes, ‘Belgeni al işin olsun' kampanyası çerçevesinde ülke çapında işçi eğitimi gerçekleştirecek.
SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ
İNTES'in başlattığı seferberlikle hem inşaat işçilerinin ‘meslek sahibi' olmaları hem de daha güvenilir inşaatlar yapılması amaçlanıyor. İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu, "Bu seferberlikle sektörümüze mesleki yeterlilik standartlarının kazandırılmasını ve yaygınlaştırılmasını, belgeli ve istihdam edilebilir işgücünün artırılmasını hedefliyoruz. Bu hedef için bütün imkânlarımızı seferber edeceğiz" dedi.
"KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ EHİL ELLER YAPSIN"
Şükrü Koçoğlu, kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye'de önümüzdeki dönemde 6.5 milyon konutun yıkılarak yeniden yapımının öngörüldüğüne dikkat çekerek, 500 milyar dolara ulaşması beklenen kentsel dönüşümün ‘ehil eller' tarafından yapılması gerektiğini kaydetti.
TÜİK verilerine göre ekonomiye yıllık 250 milyar lira katkı sağlayan inşaat sektöründe, doğrudan ya da dolaylı olarak 4 milyon kişinin istihdam edildiğini belirten Koçoğlu, başlatılan belgelendirme seferberliğinin bu açıdan da önemli olduğunu dile getirdi.
KALİTELİ İŞ
Türkiye'nin yurt dışı müteahhitlik sektöründe dünya lideri Çin ile rekabet edebilmesi için anahtar kelimenin ‘kaliteli iş' olacağını kaydeden Koçoğlu, şöyle devam etti:
"İnşaat sektöründe kaliteyi yakalamak için önemli olan dört faktör müteahhitler, mimar - mühendisler, işçiler ve malzemedir. Bu faktörlerin biri yanlış ya da eksik olursa inşaat riske girer. Sivil toplum kuruluşu olarak burada bize düşen, işçi ve ustaları daha donanımlı hale getirmektir."