FİNANS

İnternetten tapu işlemleri nasıl yapılıyor? Tapu fırsatçılarına dikkat! Web tapu nasıl yapılıyor?

Konut kredisi faizlerinin düşmesi ile beraber vatandaşlar tapu müdürlüklerinin önünde kuyruklar oluşturdu. Tapu randevu sırası beklemek istemeyen vatandaşlar ise tapu için erken randevu alma vaadi sunan dolandırıcıların hedefi haline geldi. Peki, en hızlı şekilde tapu işlemleri nasıl yapılır? İnternetten tapu işlemleri nasıl yapılıyor? İşte tapu işlemleriyle ilgili tüm detaylar…

İnternetten tapu işlemleri nasıl yapılıyor? Tapu fırsatçılarına dikkat! Web tapu nasıl yapılıyor?

Konut kredisi faizlerinin beklentileri karşılayacak seviyelerde olmasıyla konut satışlarında büyük bir artış oldu. Satışlarda artış devam ederken konut satışlarının artışı, tapu müdürlüklerinin koronavirüs tedbirlerine rağmen yoğunlaşmasına sebebiyet verdi. Pandemi döneminde tapu işlemlerini hızlıca halletmek isteyen vatandaşlar ise dolandırıcıların hedefi oldu. Erken randevu alma vaadiyle vatandaşların e-devlet şifresi ve belirli tutarda parasını alan dolandırıcılara karşı Tapu ve Kadastro Genel Müdür Zeki Adlı uyardı. Özellikle tapu randevu ve tapu başvuru işlemleri için hiç kimseye ayrıcalık tanınmadığı belirten Adlı, vatandaşları web tapu uygulaması ile tanışmaya davet etti. Vatandaşlar tapu işlemleri için uzun süre beklemek yerine web tapu ile bütün işlemleri aynı günde tamamlayabiliyor. Bu yüzden “Web tapu ne kadar sürer?” sorusu sıkça soruluyor. Yalnızca istisnai durumlarda işlemler ertesi güne kalırken genellikle işlemlerin tamamı aynı gün sonlanıyor. Vatandaşların tapu sürecini hızlandırmak için dolandırıcılara e-devlet şifrelerini vermemeleri, tapu müdürlükleri tarafından hazırlanan web tapu uygulamasını kullanmaları önemle belirtiliyor. Peki, web tapu nasıl işler?

Web tapu nedir?

Web tapu; vatandaşların ve şirketlerin taşınmazlarını internetten takip edebilmelerine ve yönetebilmelerine yarayan sistemdir. Tüm vatandaşlar tarafından kullanılabilen web tapu sistemi, taşınmazı olmayan kişilere de bunu ispatlayabilmeleri için belge sağlayabiliyor. Taşınmaz alacak olan kişiler ise web tapu sistemi üzerinden web tapu başvuru yapma ve taşınmazı inceleme haklarına sahip oluyor. Web tapu sisteminde taşınmazlarla ilgili tüm konum ve kayıt bilgileri yer alıyor. “Taşınmazınızı evinizden yönetin.” sloganı ile duyurulan sistem; vatandaşların tapu müdürlüklerine gitmeden kısa sürede internetten tapu işlemleri yapmasını sağlıyor. “Web tapu ne işe yarar?” sorusunun cevabı da bu noktada önem taşıyor. Vatandaşlar tapu müdürlüklerine gitmeden önce işlemlerini başlatıyor ve son aşamaya getiriyor. Aynı zamanda taşınmazla ilgili bilgilerin incelenebilmesi için farklı kişilere yetki veriliyor.

Web tapu nasıl yapılır?

Web tapu işlemleri nasıl yapılır?” sorusu, konut almak isteyen çok sayıda vatandaşın gündeminde. Pandemi döneminde kalabalığa girmek istemeyen ve tapu işlemlerini en hızlı şekilde tamamlamak isteyen vatandaşlar, “Web tapu nasıl çalışır?” konusunda detaylı bilgiye sahip olmak istiyor. Sisteme giriş yapmak için ilk olarak e-devlet şifresi edinmek gerekiyor. “Web tapuya nasıl girilir?” sorusu da vatandaşlar tarafından sıkça soruluyor. www.tkgm.gov.tr web sitesi üzerinden web tapu işlemleri sekmesi ile giriş yapılıyor. Buradaki kimlik doğrulama işleminin ardından sistem açılıyor. Ayrıca isteyen vatandaşlar www.webtapu.tkgm.gov.tr adresi üzerinden de sisteme direkt geçiş yapabiliyor. Açılan ekranda; bireysel işlemler için “bireysel” butonuna, şirket işlemleri için “kurumsal” butonuna tıklamak yeterli oluyor. Bireysel butonuna tıkladıktan sonra T.C. kimlik numarasını giren vatandaşlar e-devlet sistemine yönlendiriliyor. T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi girildikten sonra sisteme giriş yapılıyor. Ardından cep telefonu numarası ve e-mail adresi alanı dolduruluyor; yeni şifre belirleme işlemleriyle sisteme giriş yapılıyor.

Web tapu uygulaması sayesinde tüm işlemler en hızlı şekilde gerçekleşiyor. “Web tapu nasıl çalışır?” diye merak eden tüm vatandaşlar sistemi deneyebiliyor. Web tapu devir işlemleri ve web tapu başvuru işlemleri sistem üzerinden kolayca tamamlanabiliyor. Web tapu başvuru takip imkanı da sunuyor. “Web tapuda hangi işlemler yapılır?” sorusunun karşılığı olarak ise vatandaşların karşısına tapu ve kadastro harcı ödemesi, döner sermaye hizmet bedeli ödemesi, taşınmaz işlemleri, yetki işlemleri ve belge doğrulama gibi çok sayıda işlem çıkıyor.

Web tapu başvuru nasıl yapılır?

Web tapu başvurusu nasıl yapılır?” sorusu da sistemi kullanmaya başlayacak kişiler tarafından çok merak ediliyor. Web tapu randevu ve başvuru işlemleri için sistemde bulunan “başvuru işlemleri” sekmesine tıklamak yeterli. Buradan mevcut başvuru takip edilebiliyor ya da yeni başvuru yapılabiliyor. Web tapu başvuru saatleri hakkında vatandaşlar SMS ile bilgilendiriliyor. Web tapu ile yapılan başvurular çok daha hızlı şekilde ve kısa sürede sonuç veriyor. Peki, web tapudan nasıl randevu alınır? Vatandaşlar; sisteme alıcı ve satıcının T.C. kimlik numarası, e-devlet şifresi, telefon numarası ve tapu müdürlüğü ismini giriyor. Sonrasında tapu müdürlüğü tarafından harç miktarı hesaplanıp vatandaşlara bildiriliyor. Vatandaşların ücretlerini yatırmalarının ardından web tapu randevu saati SMS ile iletiliyor. Böylece web tapu uygulaması kullanan kişiler tapu müdürlüklerine yalnızca ıslak imza atmak için gidiyor.

Web tapu şifresi nasıl alınır?

E-devlet web tapu uygulaması ile emlak alım satımı yapacak olan kişilerin işlemlerini büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Web tapu e-devlet sayesinde güvenli şekilde işlemlerin tamamlanmasını sağlıyor. “Web tapu giriş şifresi nasıl alınır?” sorusuna cevap olarak ise e-devlet şifresi işaret ediliyor. Pek çok resmi işlemin online ortamda yapılmasına imkan tanıyor e-devlet şifresi web tapu işlemleri için de gerekiyor. PTT üzerinden vatandaşlar e-devlet şifresi edinebiliyor.

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler