FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FED'den Faiz Artış Sinyali ve Altındaki Sert Hareketlilik

FED'den Faiz Artış Sinyali ve Altındaki Sert  Hareketlilik

ABD tarafından geçtiğimiz hafta gelen açıklamalar ve veriler piyasadaki fiyatlamanın tekrar değişmesi anlamına gelebilir. Özellikle FED Başkanı Yellen'in faiz artışına işaret etmesiyle doların değerlenmesine sebep olduğunu görmüştük. Başkanın bundan önceki süreçte piyasalara olumlu yaklaşması ve küresel bakış açısını çıkarması daha çok kendi ekonomilerine göre hareket edeceğini gösteriyor.

FED faiz artışına baktığımız zaman çok fazla uzak tarihlere gitmeden geçtiğimiz sene faiz artış sürecini hatırlamakta fayda var. ABD faiz artıracaksa önceden piyasaları hazırladığını bilmemiz gerekiyor. Her ay faiz artıracak söylemleri ile geçtiğimiz sene Aralık ayında piyasanın önceden fiyatlamış olduğu 0,25 baz puan faiz artışını takip etmiştik. Bu aşamada ise yılın ikinci yarısında tekrar FED faiz artış politikasının bu haftaki açıklamalar ile başlamış olacağını görebiliriz. Bundan sonraki süreçte her ay faiz artırım sesleri artacaktır. FED’in bu açıklamalarında herhangi bir değişiklik olmaz ise faiz artırım sürecine girip, piyasa fiyatlaması gerçekleştikten sonra bir faiz artışına da daha hazırlıklı olmak gerebilir. ABD verilerine baktığımızda ise olumlu verilerin geldiğini görmekteyiz. Önümüzdeki günlerde gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verisi önemini artırmaktadır.

Altındaki hareketliliğe teknik açıdan baktığımızda ise emtia grubunda Bill Williams analizi ile inceleme yaptığımız zaman düşüş yönlü trende işaret ettiğini takip etmekteyiz.

Altındaki satış yönlü hareketlerin ilk olarak Fractals'ın 1302 direncinden geldiğini görmekteyiz. Bu tekrarı yükseliş yönlü hareketi vermeden 1295 seviyesinden tekrar satış baskısının geldiğini göstererek teyid etmiştir. Yükseliş yönlü hareketini bir kez 1256 seviyesinden verip 1288 seviyesine geldiğimizde son satış baskısını gösterdikten sonra 1205 desteğine kadar getirdiğini görmekteyiz. Alligator ise trend dönüşümüne işaret edip, hareketli ortalamaların arasındaki farkın açıldığını ve satışların daha da hızlamasına işaret ettiğini takip ediyoruz. Awesome Osilatörün ise 0.00 seviyenin altına gelerek 1246 sevilerinden satışların devamının gelebileceğini göstermiştir. Teknik seviyelere baktığımızda satış baskısında takip edeceğimiz önemli destek noktaları ilk 1205-1200 seviyeleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu seviyelerin kırılması ile 1291 ve 1180 seviyelerini takip edebiliriz. Yükseliş yönlü hareketlerin başlaması ile ilk direnç seviyesi 1215 aşılması durumunda 1223 ve 1235 seviyelerine kadar takip edebiliriz.

En Çok Aranan Haberler