FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalarda risk iştahı artıyor

Piyasalarda risk iştahı artıyor

Piyasaya baktığımız zaman Yellen'in olumlu sinyaller vermesi, piyasada risk iştahını artırıyor. Senatoya konuşacak olan Yellen'in, faiz artırımlarıyla ilgili aynı söylemlerinin devam ettirmesi bekleniyor.

Brexit belirsizliğinin kısmen ortadan kalkması ile dolarda FED etkisiyle bir miktar geri çekilmeler yaşanabilir. Anket sonuçların geneline baktığımız zaman İngiltere'nin daha çok kalacağı yönünde sonuçların hakim olduğunu biliyoruz. Bu sonuçların üstüne maalesef İngiliz milletvekilinin, Avrupa Birliğinde kalmasını savunduğunu için öldürülmesi piyasalarda çıkışın olmayacağı yönünde fiyatlamaların başlaması ile dolardaki değer kaybını artırmış bulunmakta. Genel piyasanın görüşüne baktığımızda ise İngiltere'nin zaten kalacağı yönünde görüşün hakim olduğunu takip etmekteydik. Piyasalar belirsizliği sevmediği için oynaklık artmış Avrupa Birliğinden çıkacağı yönünde anket sonuçlarının artması ile sterlin değerini kaybetmiştir. En son duruma baktığımızda ise İngiltere'nin kalacağı fiyatlaması hakim olmuştur. Brexit’in gerçekleşmeyeceği yönünde fiyatlama dünyada olumlu olarak yansımış para birimleri dolar karşı değer kazanmıştır. Brexit etkisinin geçmesi ile başkan Yellen’in konuşmaları küresel bazda doların değer kaybına sebep olmaktadır.

İngiltere ekonomisine baktığımızda ise asıl sorunların başında enflasyonu istenilen seviyeye getirememesi yatıyor. Brexit etkisi geçtiği zaman tekrar ekonomik verilere döndüğümüzde gelişmiş ülkelerde olan enflasyon oluşturamama etkisi devam etmektedir. Parasal genişlemeye devam eden BOE’dan faiz artış kararlarında daha önce bir oy çıkarken son zamanlarda faiz artış oyu kullanan üyenin de olmadığı görülmektedir. Ekonomideki bu durgunluk asıl sterlinin değer kaybına sebep olmaktadır. ABD ekonomisi ile aynı giden daha sonra ise verilerinin iyi gelmemesi sebebiyle parasal genişlemeyi bırakmayıp faiz artışlarına geçemeyen BOE kararları sebebiyle ekonominin iyi olmadığı görülüyor. Son gelen verilerde biraz toparlanma görülse de FED'in devreye girmesi ile değer kayıplarını tekrar yaşayabilir.

Envelopes tekniğiyle inceleme yaptığımız zaman oynaklığın arttığı paritede start sapma değerlerinde oynama yaparak, hareketliliğinin daha önce fiyatlamadan ne ölçüde sapma yaptığını baz alırsak aşırı uç değerlerdeki fiyatların referandumda nerelere kadar yükselip düşeceğini tahmin edebiliriz. 1.4000 desteğinden dönüş sinyali veren CCI, teyit aldığımız diğer nokta olan Envelopes tekniğinde alt banta kadar aşırı satılıp standardından fazla fiyatlandığını görüyoruz. 1.4000 seviyesinde iki önemli göstergenin yükselişi işaret etmesi tepki alışlarıyla temel göstergeler birleşince yükselişlerin devamını getirerek 1.4720 direncine kadar taşıdığını görmekteyiz. Satışların gelmesi i

En Çok Aranan Haberler