FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Finansal hizmetler anketi nedir?

Finansal hizmetler sektöründe oluşan eğilim ve gelişmeleri anlatan göstergeler üreten bir anket türü olan finansal hizmetler anketinde; ülkemizde bulunan finansal kuruluş yöneticilerinin iş ile ilgili durum ve değerlendirmeleri yer alır. Aynı zamanda yakın gelecek ile ilgili düşünce ve beklentileri izlenir.

Finansal hizmetler anketi nedir?

Hizmet sektöründeki tüm eğilimlerin izlenerek yakın geçmiş ve yakın gelecekler ile alakalı değerlendirme ve beklentilerin öğrenebilmesi amacıyla uygulanan anket türüne finansal hizmetler anketi denir.

Finansal Hizmetler Anketi Nedir?

Türkiye’deki finansal kuruluş yöneticilerinin iş durumları ile ilgili olarak, yakın geçmişe ilişkin değerlendirmeleri ile geleceğe yönelik beklentilerinin izlenerek, finansal hizmetler sektöründeki eğilim ve gelişmeleri yansıtacak göstergelerin üretilmesi amacıyla aylık olarak uygulanan bir ankettir.

Finansal Hizmetler Anketi Ne Zaman Açıklanır?

Finansal hizmetler anketinde tüm finansal kurumlarda yer alan yöneticilerin yakın geçmiş ile ilgili yaptıkları değerlendirmeler ve yakın gelecek ile alakalı beklentiler öğrenilerek bu veriler ışığında sektörde oluşabilecek gelişmelerin yansıtılması hedeflenir. Anket 2012 yılının Mayıs ayından bu yana aylık ve üç aylık aralıklarla yapılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının hazırladığı bu ankette sektörde yer alan finansal kuruluşların iş hacmi, faaliyet kazanç ve harcamaları, sermaye giderleri, beklenti ve talepler, rekabet gücü ve istihdam koşulları gibi konularda sorular yer alır.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler