FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Finansal piyasa altyapılarına ilişkin prensipler nedir?

Finansal piyasa altyapılarına ilişkin prensipleri, Uluslararası Mutabakat Bankası bünyesinde ve aynı zamanda ödeme sistemleri konusunda çalışmalarını sürdüren Ödemeler ve Piyasa Altyapıları Komitesi bu konuyla ilgili temel ilkeleri belirlemiştir. 2012 yılında Menkul Kıymet Komisyonları Örgütü tarafınca raporla yayınlan bu ilkeler kuruluşlar için hazırlanan finansal piyasa altyapısı standartlarıdır.

Finansal piyasa altyapılarına ilişkin prensipler nedir?

Finansal piyasa altyapılarına ilişkin prensipler nedir konusu pek çok kişi tarafından merak edilir. Küresel krizden sonra ödeme sistemleri merkezi karşı taraflar, merkezi saklama kuruluşları, menkul kıymet mutabakat sistemleri ve veri depolama kuruluşlarının da dâhil olduğu finansal kuruluşlar finansal piyasa altyapılarına ilişkin prensipler raporunda tekrar ele alınmıştır.

Finansal piyasa altyapılarına ilişkin prensipler nedir?

Uluslararası Menkul Kıymet Komisyonları Örgütü tarafından 2012 senesinde yayınlanan raporda bulunan ve finansal altyapısı için hazırlanan standartları ifade eder. Bu rapor içerisinde finansal piyasa altyapısı ödeme sistemleri, menkul kıymet mutabakat sistemleri, merkezi karşı taraflar, merkezi saklama kuruluşları ve aynı zamanda veri depolama kuruluşlarıdır.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler