FİNANS

2010 yılı enflasyon hedefi yüzde 4

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, 2010 yılı enflasyon hedefinin, 2008 ve 2009'da olduğu gibi yüzde 4 olarak belirlendiğini açıkladı.

Yılmaz, 2008 yılı para ve kur politikasını açıklamak üzere düzenlediği basın toplantısında, 2008'de hedefle uyumlu patikanın Mart ayında yüzde 7,1 , Haziranda yüzde 6,5 , Eylülde yüzde 6,3 ve Aralıkta yüzde 4, belirsizlik aralığının da 2 puan olarak korunmasının uygun görüldüğünü söyledi.

Yılmaz bu arada, enflasyonun 3'er aylık dönemler sonu itibarıyla belirsizlik aralığının dışında kalması halinde, Merkez Bankasının sapmanın nedenlerini ve hedefe tekrar yakınsaması için, alınan ve alınması gereken tedbirleri Hükümete yazacağı açık mektup ile kamuyonunun bilgisine sunulacağını hatırlatarak, şöyle devam etti: ''Son dönemde enflasyon raporunun genel değerlendirme bölümünde, hesap verebilirlik ilkesine yönelik değişikliklere gidilmiş ve Merkez Bankası enflasyon ve para politikası görünümüne ilişkin görüşlerini ve enflasyonu hedefe yakın tutmak için gerekli gördüğü tedbirleri, (Enflasyon Raporu) aracılığı ile kamuoyuna paylaşmaya başladı.

Böylece enflasyon raporu temel iletişim aracı olma işlevinin yanı sıra hesap verebilirlik mekanizması açısından da önemli bir rol üstlenmeye başlamıştır. Bu doğrultuda önümüzdeki dönemde yazılması muhtemel açık mektuplarda, enflasyon raporuna daha fazla atıfta bulunulacaktır.''

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler