FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

47600 puan kırılmalı

İMKB-100 Endeksi Cuma gününü 565 puanlık kayıpla 46,824 puandan tamamaldı. Cuma günü açıklanacak olan ABD konut serilerinin olumsuz çıkacağına yönelik beklentilerin etkisiyle güne dış piyasalardaki düşüşe paralel satıcılı başlangıç yapan ve bunu tüm gün sürdüren endeks en düşük 46,633 puanı gördü, kapanış 46,824 puandan gerçekleşti.

Kapanış öncesi gelen dayanıklı tüketim malları verisi ve kapanış sonrası gelen konut verilerinin bekleneden iyi çıkmasının etkisiyle başta ABD olmak üzere dış piyasalardaki olumlu kapanışların etkisiyle haftaya alıcılı başlangıç yapmasını beklediğimiz endekste önemli direnç noktaları hedef alınabilir.

İlk etapta 47,000 puan seviyesi, ardından 100 günlük ortalama olan 47,600 direnç noktaları hedef alınabilir. Teknik olarak endeksin yukarı yönlü hareketinin güç kazanması için ise 47,600 seviyesinin hacimli kırılım kaydetmesi ve bu seviyenin güçlü destek konumunu alması gerekmektedir. Bunun için ise gözler bu haftada dış piyasalardaki gelişmelerde olmaya devam edecektir.

Bu hafta ABD tarafından önemli veri trafiğinin yaşanacağı bir hafta olarak karşımıza çıkacak. Bu önemli veri trafiğine verilecek tepki gerek dışarıda gerekse iç piyasada yönü belirlenmesi açısından önemli. Bunun dışında içte Cumhurbaşkanlığı seçim süreci izlenecek olup, bir yandan da dışarıda konut sektörüne yönelik gelecek haber akışı da önemle takip edilecektir. Endekste bu hafta için önemli destek noktaları ise 46,700 - 46,000 – 45,500 – 45,000 – 44,700’de bulunmakta.

ABD konut verilerinin beklenenden iyi çıkması ile dünya borsalarında olumlu gelişmeler yaratınca bono faizleri %18.50 bileşiklerin altına indi. Verilerin Subprime Mortgage krizi dönemi öncesine ait olması işlerin henüz yoluna girmediği düşüncesini gündeme getirse de dalgalanma sürdükçe her yeni data aşağı ve yukarı yönde sert hareketler yaratacak gibi görünüyor. Bu durumda FED faiz indirimine gitse bile kredi sorunu kısa dönemde ortadan kalkmayacağından temkinli olunması gereken bir dönemden geçtiğimiz dikkate alınmalı.

Dış piyasalardaki olumlu havanın etkisi ile gelen yabancı satışları ile dolar 1.33 YTL seviyesinin altına indi. FED faiz indirimi beklentisi kısa dönemde yeni bir satış getirse de 1.30 YTL altı bir dolar kuru dünyadaki kredi sorunu kesin bir çözüme ulaşmadan zor görünüyor.

27/08/2007 09.00

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler