FİNANS

ABD'de TÜFE beklentilerin üzerinde geldi

ABD'de Haziran ayında Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE), beklentilerinüzerinde gelerek yüzde 1.1 arttı. Analistler artışın yüzde 0.7 olacağı yönünde görüş belirtiyorlardı.

ABD Çalışma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, gıda ve enerjifiyatlarının ayrı tutulduğu çekirdek enflasyon ise aynı ayda yüzde 0.3artış gösterdi. Analistlerin çekirdek enflasyon beklentisi yüzde 0.2 artış olacağı yönündeydi.

Mayıs ayında TÜFE yüzde 0.6, çekirdek TÜFE yüzde 0.2 artmıştı.

Çalışma bakanlığı TÜFE ve Çekirdek TÜFE'nin tam verisini de açıkladı.Buna göre TÜFE yüzde 1.056, çekirdek TÜFE yüzde 0.323 arttı.

Yıllık bazda bakıldığında ise TÜFE'nin yüzde 5.0, çekirdek TÜFE'ninyüzde 2.4 arttığı görüldü. Piyasalarda bir önceki ay yüzde 4.2 artan TÜFE'nin yine yüzde 4.5, yüzde 2.3 artan çekirdek TÜFE'nin ise yine yüzde 2.3 artması bekleniyordu.

Haziran ayı TÜFE artışı 1982 yılı Haziran ayından bu yana en büyükyükselişini gerçekleştirdi. Yıllık bazda enflasyon ise 1991 yılı Mayısayından bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Haziran ayında enerji fiyatları yüzde 6.6, gıda fiyatları yüzde 0.7 arttı. Reel kazançlar ise aynı ayda yüzde 0.9 azaldı.

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler