AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Avro Bölgesi'nde 2008 yılı için daha önce yüzde 2,2 olarak belirledikleri büyüme tahminlerini ABD'deki ekonomik kriz nedeniyle "muhtemelen biraz düşüreceklerini" söyledi.
Barroso, bir derginin düzenlediği konferanstaki konuşmasında, "Kimsenin Avrupa'da bir ekonomik durgunluktan bahsetmediğini" fakat ABD ekonomisindeki sarsıntının AB'yi hiç etkilememesinin mümkün olmadığını anlattı.
"Açık olalım. Cankurtaran botlarını yüzdürme zamanı gelmedi" diyen Barroso, Avrupa'nın hala cari fazla verdiğini ve bütçe açıklarının gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 1'i düzeyinde bulunduğunu vurguladı. Barroso, "ABD ekonomisindeki sorunlar küresel ekonomiyi etkileyecektir. Yatırımcıların güveni azaldı. Şirket zararlarının azami şeffaflıkla açıklanması gereklidir" şeklinde konuştu.
AB Komisyonu Başkanı Barroso, merkez bankalarının yeterli likiditeyi sağlayarak krizi başarıyla yönettiğini sözlerine ekledi.