FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın bir kaç rekor birden kırdı

Spot altının ons fiyatı 1257.85 dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. İç piyasada da Cumhuriyet altınının fiyatı 414 lira oldu.

Yeniden yükselişe geçen altın fiyatları bugün art arda rekor tazelemeyi sürdürüyor.

Geçtiğimiz haftalarda 1252 dolara çıktıktan sonra gerileyen altının ons fiyatı 1257 doları aştı ve yeni tarihi zirvesini gördü.

Spot altının ons fiyatı 1257.85 dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Yükselişle birlikte iç piyasada bir Cumhuriyet altınının satış fiyatı 414 liraya çıkarken, çeyrek altının fiyatı ise 104 lira oldu.

Sidney merkezli Investec Australia bankası işlemler şefi Darren Heathcote gelişmelerle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Önümüzdeki hafta fiyatlarda hafif dalgalı seyir görebiliriz. Ancak, şu anda altına satışın gelmesi için ve fiyatın 1,200 doların altına inmesi için herhangi bir neden göremiyorum" dedi.

Heathcote, teknik olarak bakıldığında fiyatların 1,260 doları hedeflediğini, destek seviyesi olarak da 1,225 dolar seviyesinin görüldüğünü de söyledi.

Diğer taraftan işlemciler piyasadaki düşük işlem hacmi nedeniyle fiyatlardaki oynaklığın arttığına da dikkat çekiyor.

Altın fiyatı, Euro Bölgesi'ne yönelik borç krizinin yayılacağına dair endişelerin artmasıyla 8 Haziran'da 1,251 dolarla rekor kırmıştı. ABD Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Donald Kohn da Wall Street Journal ile yaptığı bir söyleşide, Avrupa'daki mali sorunların bu yılın geri kalanında ve 2011'de ABD'nin ekonomik büyümesi için risk oluşturduğunu söyledi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler