FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları (ANALİZ)

Geçtiğimiz hafta piyasada yükseliş eğiliminin etkili olduğunu gözlemledik. Özellikle, açıklanan makro ekonomik veriler yatırımcıların risk algılamalarını değiştirirken altın kademeli olarak yükseldi.

Euro Bölgesi birinci çeyrek büyüme rakamlarının ise beklentilerin üzerinde kötü gerçekleşmesi piyasada tedirginlik yarattı. Ayrıca, ABD ve Euro Bölgesi enflasyon rakamlarının yükseliş eğilimine geçmesi alımları destekledi.

Nitekim, haftanın genelinde 908,50-934,40 ons/dolar seviyeleri arasında hareket gözlenen piyasada altın fiyatları %1,59 oranında değer kazandı. Bu hafta Fed Açık Piyasa Komitesi faiz kararı ve Hazine yetkililerinden gelecek olan açıklamaların yanı sıra Almanya ZEW yatırımcı güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir. Teknik olarak, günlük göstergelerinde al sinyallerinin, haftalık göstergelerinde ise bekle sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz. Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklememesine bağlı olarak piyasada temkinli seyrin devam etmesi beklenmelidir. İşlem hacminin ise haftalık bazda bir önceki haftaya göre azaldığı ve alımları desteklemediğini gözlemledik. Hem piyasaya katılımın düşük olması hem de sinyallerin alımları desteklememesi nedeniyle piyasada oluşacak hareketlere temkinli yaklaşılmalıdır.

Bollinger üst bandının geçtiği 935,10 ons/dolar direncinin aşılması durumunda alımların güç kazanması beklenmelidir. Aksi durumda 928,10
ons/dolar yukarı kanal desteği önemini korumaktadır. Haftanın ilk gününde yine gün için destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve seviyelere göre kısa vadeli pozisyon alınmalıdır. Gün içinde ise 905,95 ve 923,10 ons/dolar seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 938,80 ve 955,95 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.
(Eco Yatırım)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler