FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu.

Geçtiğimiz hafta piyasada doların değer kazanmasına bağlı olarak altının gerilediğini gözlemledik. Özellikle, ekonomik toparlanmaya yönelik spekülatif endişelerin yanı sıra teknik hareketlerin piyasada gücünü hissettirmesi altını eritti.

Nitekim, haftanın genelinde 905,10-932,80 ons/dolar seviyeleri arasında hareket gözlenen piyasada altın fiyatları yüzde 2,16 oranında değer kaybetti. Bu hafta, Almanya ZEW yatırımcı endeksi, Euro Bölgesi TÜFE ve sanayi üretimi rakamlarının yanı sıra ABD TÜFE ve ÜFE rakamları, sanayi üretimi ve perakende satışlar ile Fed toplantı tutanakları piyasada yakından takip edilecektir. Teknik olarak günlük göstergelerinde sat haftalık göstergelerinde bekle sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz.

Göstergelerdeki sinyallerinin birbirini desteklememesine bağlı olarak piyasada temkinli seyrin korunması beklenmelidir. İşlem hacminin ise haftalık bazda bir önceki haftaya göre yükseldiği ve piyasadaki satışları desteklediğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın yüksek olmasına rağmen sinyallerin satışları desteklememesine bağlı olarak olası hareketlere temkinli yaklaşılmalıdır. 910 ons/dolar desteği üzerinde tutunması durumunda 910-918 ons/dolar seviyeleri arasında hareketlilik yaşanabilir. 910 ons/dolar desteğinin kırılması durumunda ilk hedef 900 ons/dolar seviyesidir.

Haftanın ilk işlem gününde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu pozisyonlar dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 894,80 ve 904,90 ons/dolar seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 918,70 ve 928,85 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler