FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu.

Euro Bölgesi sanayi üretim ve Almanya ZEW endeksi rakamlarının beklentilerin altında kalması büyümeye yönelik endişeleri tetiklerken altına talebi artırdı.

Fakat, ABD gelen olumlu haberler tedirginliği azaltırken alımları dengeledi. Nitekim gün içinde 915,75-927,96 ons/dolar seviyeleri arasında hareket gözlenen piyasada altın fiyatları yaklaşık yüzde 0,52 oranında değer kazandı.

Bugün, Euro Bölgesi haziran ayı TÜFE rakamının yanı sıra ABD haziran ayı TÜFE rakamı ile sanayi üretimi ve Fed toplantı tutanakları piyasada yakından takip edilecektir. Teknik olarak, günlük göstergelerinde bekle, haftalık göstergelerinde ise sat sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz.

Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklememesine bağlı olarak piyasada temkinli seyrin korunması beklenmelidir. İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki güne göre düşük kaldığını ve alımları desteklemediğini gözlemledik. Hem piyasaya katılımın düşük olması hem de sinyallerin alımları desteklememesine bağlı olarak olası hareketlere temkinli yaklaşılmalıdır.

20’li hareketli ortalamasının geçtiği 928,20 ons/dolar direnci aşılmadıkça kar satışları yaşanabilir. Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 908,55 ve 918,45 ons/dolar seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 931,85 ve 941,75 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler