FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu.

Euro/dolar paritesindeki yükselişe rağmen altında teknik satışların etkili olmasına bağlı olarak gerileme gözlendi.

Özellikle, açıklanan ABD verileri ve şirketlerin kârlılık rakamlarına rağmen son beş işlem gününde devam eden yükseliş hız kesti. Nitekim gün içinde 932,85-940,75 ons/dolar seviyeleri arasında hareket gözlenen piyasada altın fiyatları yaklaşık %0,15 oranında değer kaybetti.

Bugün, ABD haziran ayı konut başlangıçları ve imar izinleri piyasada yakından takip edilecektir. Teknik olarak, günlük göstergelerinde al, haftalık göstergelerinde ise sat sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz.

Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklememesine bağlı olarak piyasada temkinli seyrin korunması beklenmelidir. İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki güne göre düşük kaldığını ve alımları desteklemediğini gözlemledik. Hem piyasaya katılımın düşük olması hem de sinyallerin alımları desteklememesine bağlı olarak olası hareketlere temkinli yaklaşılmalıdır. 934 ons/dolar desteğinin üzerinde tutunması durumunda alımların devam etmesi beklenmelidir.

Aksi durumda 932,80 ons/dolar desteği önemini korumaktadır. Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 920,55 ve 930,95 ons/dolar seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 944,45 ve 954,85 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler