FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu.

Sert satış sonrasında dolarda yaşanan tepki alımlarının yanı sıra İngiltere Merkez Bankası’ndan gelen açıklamaların tedirginlik yaratması altının sınırlı da olsa güç kaybetmesine neden oldu.

Nitekim gün içinde 956,35-971,95 ons/dolar seviyeleri arasında hareket gözlenen piyasada altın fiyatları yaklaşık %0,01 oranında değer kaybetti.

Bugün, Almanya haziran ayı dış ticaret dengesi ve sanayi üretimi rakamlarının yanı sıra ABD temmuz ayı tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı rakamları piyasada yakından takip edilecektir.

Teknik olarak, günlük göstergelerinde bekle sinyallerinin oluştuğunu, haftalık göstergelerinde ise bekle sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz. Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklemesine bağlı olarak piyasada temkinli seyrin korunması beklenmelidir. İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki güne göre düşük kaldığını ve satışları desteklemediğini gözlemledik. Hem piyasaya katılımın düşük olması hem de sinyallerin satışları desteklememesine bağlı olarak olası hareketlere temkinli yaklaşılmalıdır.

Kısa vadede ise işlem hacminin satışlarda zayıflaması tepki alımlarını tetikleyebilir fakat, sinyallerin tutarsız olması alımların kısa vadeli sürmesine neden olabilir. 960 ons/dolar desteğine yaklaşıldıkça kısa vadeli tepki alımı yaşanabilir. Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 948,10 ve 956,60 ons/dolar seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 970,70 ve 979,20 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler