FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu

**

Geçtiğimiz haftanın genelinde, teknik alımların yanı sıra alternatif piyasalarda ekonomik toparlanmaya yönelik endişelerin etkili olması altına talebi artırdı.

Nitekim haftanın genelinde 943,93-997,65 ons/dolar seviyeleri arasında hareket gözlenen piyasada altın fiyatları yaklaşık yüzde 4,07 oranında değer kazandı.

Bu hafta, Almanya temmuz ayı sanayi üretimi ve Avrupa Merkez Bankası eylül ayı raporunun yanı sıra Fed ekonomik durum değerlendirme raporu, Michigan güven endeksi ve Fed yetkililerinden gelecek olan açıklamalar piyasada yakından takip edilecektir. Teknik olarak, günlük ve haftalık göstergelerinde ise al sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz. Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklemesine bağlı olarak piyasada yükseliş eğiliminin korunması beklenmelidir.

İşlem hacminin ise haftalık bazda bir önceki haftaya düşük kaldığı ve alımları desteklemediğini gözlemledik. Sinyallerin alımları desteklemesine rağmen piyasaya katılımın düşük olmasına bağlı olarak olası hareketlere temkinli yaklaşılmalıdır. Kısa vadede ise günlük işlem hacminin alımlarda zayıflamasına bağlı olarak 1000 ons/dolar psikolojik direnç seviyesine yaklaştıkça kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Haftanın ilk işlem gününde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 978,90 ve 986,10 ons/dolar seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 1001,10 ve 1008,30 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler