FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu

**

Geçtiğimiz hafta 1000 ons/dolar seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleşmesinin ardından kar satışlarının etkili olduğunu gözlemledik. Nitekim gün içinde 993,54-1009,29 ons/dolar seviyeleri arasında hareket gözlenen piyasada altın fiyatları yaklaşık yüzde 0,72 oranında değer kaybetti.

Bugün, Almanya eylül ayı ZEW yatırımcı güven endeksinin yanı sıra ABD ağustos ayı perakende satış, ÜFE ve Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Teknik olarak, günlük göstergelerinde bekle sinyallerinin oluştuğunu, haftalık göstergelerinde ise al sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz.

Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklememesine bağlı olarak piyasada temkinli seyrin korunması beklenmelidir. İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki güne göre düşük kaldığını ve satışları desteklemediğini gözlemledik. Piyasaya katılımın satışlarda düşük olmasına rağmen sinyallerin alımları desteklememesine bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa vadede ise işlem hacminin satışlarda zayıflamasına bağlı olarak 991 ons/dolar desteği üzerinde tutundukça tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir. Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 985 ve 991,30 ons/dolar seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 1006,55 ve 1012,80 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler