FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu

**

Dolarda satışların devam etmesine rağmen teknik alımların yerini düzeltme satışlarına bırakması altını zayıflattı. Nitekim gün içinde 1046,58 - 1065,93 ons/dolar seviyeleri arasında hareket gözlenen piyasada altın fiyatları yaklaşık yüzde 1,46 oranında değer kaybetti.

Bugün, Euro Bölgesi ağustos ayı dış ticaret dengesinin yanı sıra ABD ağustos ayı sermaye hareketleri, eylül ayı kapasite kullanımı ve sanayi üretimi ile ekim ayı Michigan Üniversitesi güven endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Teknik olarak, günlük göstergelerinde bekle sinyallerinin oluştuğunu, haftalık göstergelerinde ise al sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz. Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklememesine bağlı olarak piyasada temkinli seyrin korunması beklenmelidir. İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki güne göre düşük kaldığını ve satışları desteklemediğini gözlemledik. Hem piyasaya katılımın düşük olması hem de sinyallerin satışları desteklememesine bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa vadede ise işlem hacminin satışlarda zayıflamasına bağlı olarak 1039,20 ons/dolar desteğine yaklaşıldıkça kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir. Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır.

Gün içinde ise 1036 ve 1039,20 ons/dolar seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 1055,50 ve 1067,85 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler