FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu

**

Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde Euro Bölgesi ekonomisine yönelik endişeler piyasada etkili oldu. Nitekim haftanın genelinde 1085,29-1109,91 ons/dolar seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada altın dolar karşısında yaklaşık %0,05 oranında değer kaybetti. Bu hafta, Euro Bölgesi mart ayı TÜFE tahmini ve Almanya mart ayı PMI imalat endeksinin yanı sıra ABD mart ayı tarım dışı istihdam ve tüketici güveni ile ISM imalat endeksi piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin bekle olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1100 ons/dolar psikolojik destek seviyesinin altına sarkması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1086 ve 1098 ons/dolar seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1115 ve 1127 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler