FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan altın raporu

**

Makro Ekonomik Görünüm: Euro Bölgesi ekonomisine yönelik endişeleri azalmasına bağlı olarak altının yükselişe geçtiğiniz gözlemledik. Nitekim haftanın genelinde 1101,50-1128,17 ons/dolar seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada altın dolar karşısında yaklaşık yüzde 1,45 oranında değer kazandı. Bu hafta, Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ve Trichet’in yapacağı açıklamalar ile Euro Bölgesi şubat ayı ÜFE rakamının yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi toplantı tutanakları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1120 ons/dolar seviyesi üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1102,60 ve 1114,70 ons/dolar seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1130,50 ve 1142,50 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler