FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Raporu

Makro Ekonomik Görünüm: Global ekonomik endişelerin yanı sıra petrol fiyatlarındaki yükseliş altında alımları destekledi. Nitekim haftanın genelinde 1123,93-1157,93 ons/dolar seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada altın dolar karşısında yaklaşık yüzde 1,76 oranında değer kazandı. Bu hafta, Euro Bölgesi mart ayı M3 para arzı ve nisan ayı TÜFE tahmini verilerinin yanı sıra Fed Açık Piyasa Komitesi faiz kararı ve Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıf olması hem de sinyallerin farklı olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise güçlü konumdadır. 1139 ons/dolar seviyesinden geçen 20’li hareketli ortalamasının üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1137,60 ve 1149,60 ons/dolar seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1165,60 ve 1177,60 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler