FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu

**

Makro Ekonomik Görünüm: Haftaya doların değer kazanmasına bağlı olarak kar satışlarıyla başlayan piyasada altının zayıfladığını gözlemledik. Nitekim günün genelinde 1234,75-1262,81 ons/dolar seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada altın dolar karşısında yaklaşık %1,25 oranında değer kaybetti. Bugün, Euro Bölgesi haziran ayı iş dünyası ve tüketici güven endekslerinin yanı sıra ABD haziran ayı tüketici güveni ve konut endeksleri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede bekle, orta vadede ise sat sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise günlük bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Hem sinyallerin farklı olması hem de piyasaya katılımın zayıf olması nedeniyle temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller bekle, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 20’li hareketli ortalamasının geçtiği 1233,30 ons/dolar destek seviyesinin üzerinde tutunması durumunda kısa vadeli tepki alımlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1218,40 ve 1230,20 ons/dolar seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1250 ve 1261,70 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler