FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın fiyatları

**Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu

**

Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde ABD makro ekonomik verilerinin piyasada olumsuz senaryoları zayıflatması altında kar satışlarını beraberinde getirdi. Haftanın genelinde 1236,77-1262,50 ons/dolar seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada altın dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,07 oranında değer kaybetti. Bu hafta, Almanya eylül ayı ZEW yatırımcı güven endeksinin yanı sıra ABD temmuz ayı ÜFE ve TÜFE rakamları piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede sat, orta vadede ise bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda yükseldiğini gözlemliyoruz. Piyasaya katılımın güçlü olmasına rağmen sinyallerin farklı olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller sat, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 1250 ons/dolar direnç seviyesinin aşılamaması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 1228,50 ve 1239,80 ons/dolar seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 1252,50 ve 1263,80 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler