FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın için faiz ve enflasyon önemli

Anatolia Xchange Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Yükselen faizler ve borsa endekslerinde yaşanan son yükselişlerle birlikte oluşan olumlu hava bir süre altın fiyatlarına baskı yapıyordu.

Ancak dünkü seansa bakıldığında faizlerin gerilediğini ve borsa endekslerinin belirgin oranda düştüğünü görmemize rağmen altındaki düşüş teknik oldu.

Özellikle 933 doların birkaç defa denenmesinin ardından 92 doların görülmesi altının 908’in önünü de açmış oldu. Buradaki gerek şu ki hem Avrupa, hem de ABD’de faiz oranları yükselmeye devam edeceği için piyasa altın almayı bir süre ertelemek istedi ve bu durum bir süre piyasada gerginlik yaratacak gibi gözüküyor.

Çünkü bir yandan yavaş yavaş yeniden yükselme eğilimine girecek enflasyon ve buna karşında yükselişleri her geçen gün yavaşlayacak olan faizler altının daha sonraki günlerde yeninden belirgin şekilde yükseleceğini gösteriyor. Bu nedenle gerilemelerin devamının sadece bir alım fırsatı olduğunu ve bu gerilemelerin en azından 908 Dolar’a kadar devam ettikten sonra yükselişlerin gelebileceğini tahmin ediyorum.

Dirençler: 921 925 930
Pivot: (917)
Destekler: 915 911 908

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler