FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın ve petrol fiyatları

Eco Yatırım tarafından hazırlanan Altın ve Petrol Fiyatları Raporu.

ALTIN Haftaya düzeltme hareketinin devam etmesine bağlı olarak satıcılı başlayan altında düşüşün 950 ons/dolar desteğinin altına sarktığını gözlemledik. Özellikle, ABD hazine kağıtlarının getirilerindeki yükseliş doların değer kazanmasında etkili olurken altın pariteye bağlı olarak geriledi. Nitekim gün içinde 943,60-960 ons/dolar seviyeleri arasında hareket gözlenen piyasada altın fiyatları yaklaşık yüzde 0,38 oranında değer kaybetti. Bugün, Almanya sanayi üretim verilerinin yanı sıra dış ticaret rakamları piyasada yakından takip edilecektir.

Teknik olarak, günlük göstergelerinde sat sinyallerinin oluştuğunu, haftalık göstergelerinde ise alım sinyallerinin devam ettiğini gözlemliyoruz. Göstergelerdeki sinyallerin birbirini desteklememesine bağlı olarak piyasada temkinli seyrin korunması beklenmelidir. İşlem hacminin ise günlük bazda bir önceki güne göre düşük kaldığı ve alımları desteklemediğini gözlemledik. Hem piyasaya katılımın düşük olması hem de sinyallerin alımları desteklememesine bağlı olarak olası hareketlere temkinli yaklaşılmalıdır. 950 ons/dolar psikolojik desteğinin kırılması durumunda satışların güçlenmesi beklenmelidir. Aksi durumunda yukarı kanal direncinin geçtiği 958,80 ons/dolar direncine yükseliş gözlenebilir. Gün içinde destek direnç seviyeleri yakından takip edilmeli ve pozisyona girilmeden önce bu seviyeler dikkate alınmalıdır. Gün içinde ise 930,95 ve 942,25 ons/dolar seviyeleri destek noktaları olarak belirirken olası yükselişlerde 960,80 ve 972,10 ons/dolar direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir."

PETROL Dün beklentilerimiz doğrultusunda aşağı yönlü bir seyir izleyen petrolde 67$ seviyesi test edildi. Ancak petrolde yaşanan satışlar bu noktanın kırılması için yeterli olmadı. Standard & Poor's şirketinin İrlanda’nın kredi notunu düşürmesi ile yaşanan gerileme sonrasında ABD seansında toplanan petrolde yön yukarı çevrildi. 69 dolar seviyesine doğru harekete geçen petrolde çıkış eğilimi 70 dolara yaklaşıldıkça hız kesebilir. Petrolün 65$-70$ aralığındaki seyrinin biri süre devam ettiği gözlenebilecektir. Bugün için veri olarak ise Almanya sanayi üretim verilerinin yanı sıra dış ticaret rakamları piyasada yakından takip edilecektir. OPEC’in yatırımlar için yeterli gördüğü 70 dolar direncinin aşılması durumunda alımların güçlenebileceği petrolde olası gerilemelerde destek noktası olarak 67,5 dolar takip edilmelidir. Kritik bir nokta olan 70 dolara yakın seyreden petrolün bu hafta orta vadeli yönünü netleştireceğini düşünüyoruz.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler