FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın yeni bir atak başlattı

Altın fiyatları, son günlerde daha sık dile getirilen çift dipli resesyon ihtimalinin piyasalardaki tedirginliği artırmasından destek bulmuş gibi görünüyor.

Geçtiğimiz hafta piyasalarda önemli olarak görülen bir çok verinin beklentilerden düşük gelmesi, altına olan talebin tekrar artmasına sebep oldu.

Uzmanlara göre, güvenli liman olarak adlandırılan altın, belirsizliğin arttığı dönemlerde gösterdiği çıkışlardan birisine başlamış durumda.

Spot altın dün 1240.05 dolar/ons seviyesinden kapanmıştı. Sabah saatlerinde ise 1240.62 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Sabah saatlerinde Cumhuriyet altının alış fiyatı 400 TL'de, satış fiyatı 406 TL'de bulunuyor.

Commerzbank AG'nin teknik analisti Axey Rudolph'un yaptığı değerlendirmeye göre, uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı, iki gün üst üste 55 günlük hareketli ortalamanın altına inmediği takdirde 1252,35 dolar/ons seviyesine kadar yükselebilir.

Rudolph, "Spot altın, 1 aylık yükseliş tredi kanalından çıkmaya başladı ve 55 günlük hareketli ortalamayı yeniden görebilir. 1250,45 - 1252.25 mayıs ve haziran ayı başında görülen zirveleri kapsayan direnç bölgesi.

Bugün için 55 günlük ortamaka 1212,08 dolar/ons seviyesinde. Fiyat bu seviyenin altına inerse küçük destek 23 Temmuz'un en yüksek seviyesi olan 1204,45 dolar ve sonraki destek 1190,45 dolar/ons seviyesi" diye konuştu.

GÜNEY KORE MERKEZ BANKASI ALTIN ALIMI İÇİN BASKI ALTINDA
Shinhan BNP Paribas Asset Management, altın almaktan kaçınan Güney Kore Merkez Bankası'nın döviz rezervlerine altın ekleme konusunda baskı hissedebileceğini bildirdi. Beklentiye gerekçe olarak küresel ekonominin kötüleşmesi ve fiyat artışları gösterildi.

Kuruluşun fonların fonu takımının başındaki isim olan Oh Kyu Chan, "Hindistan, Rusya ve Çin merkez bankaları savunma amaçlı altın alımı yaptılar. Bu durum Güney Kore Merkez Bankası'nın baskı hissetmesine neden olabilir" dedi.

Kuruluş, Güney Kore'nin en büyük altın fonunu işletiyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler