FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Asgari ücrette ikinci tur

**Asgari Ücret Tespit Komisyonu, gelecek yıl uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere ikinci kez bir araya geldi.

**

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki toplantıya, Çalışma Genel Müdürü Ali Kemal Sayın ile TİSK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Nafiz Konuk başkanlığındaki bakanlık ve işveren heyetleri katılıyor.

Türk-İş, ilk toplantıda aldığı karar doğrultusunda ikinci tur görüşmelere katılmıyor.

TÜRK-İŞ, İKİNCİ TOPLANTIYA DA KATILMADI
Türk-İş, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısına da katılmadı. Türk-İş, asgari ücretin belirlenmesi çalışmalarına katılımın ön koşulu olarak TÜİK tarafından yapılan hesaplamaların dikkate alınmasını şart koştu.

Türk-İş'ten yapılan açıklamada, bugün ikincisi yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na katılmadıklarını bildirdi. Açıklamada, 10 Aralık’ta ilki yapılan toplantıda tarafların görüş ve taleplerinin deklare edilmesine izin verilmediğini, Komisyona Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’in katılmadığı vurgulanarak, Türk-İş'in bu dayatmacı yaklaşımı protesto ederek, toplantıyı terk ettiği anımsatıldı. Türk-İş, asgari ücretin belirlenmesi çalışmalarına katılımın ön koşulu olarak TÜİK tarafından yapılan hesaplamaların dikkate alınmasını şart koştu. Hükümetin TÜİK hesaplamalarıyla ilgili bir açılımda bulunmadığını dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Köklü değişim ve gelişimden söz edenler, öncelikle çalışanların geçim koşullarını doğrudan belirleyen asgari ücret konusunda bugüne kadar sergilenen yanlış ve haksız uygulamaları ortadan kaldıracak bu adımı atmalıdır. Türk-İş, hükümet kesimi tarafından bu yönde bir açılımda bulunulmadığı için bugün yapılacak Komisyon koplantısına katılmayacaktır."

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler